Prima pagină » Titlurile zilei » O ieșeancă a dat în judecată hotelul Doubletree by Hilton, în urma unui incident ciudat. Femeia a avut nevoie de kinetoterapie, iar, acum, cere despăgubiri de 100.000 de euro. Totul a izbucnit de la o alarmă de incendiu
O ieșeancă a dat în judecată hotelul Doubletree by Hilton, în urma unui incident ciudat. Femeia a avut nevoie de kinetoterapie, iar, acum, cere despăgubiri de 100.000 de euro. Totul a izbucnit de la o alarmă de incendiu

O ieșeancă a dat în judecată hotelul Doubletree by Hilton, în urma unui incident ciudat. Femeia a avut nevoie de kinetoterapie, iar, acum, cere despăgubiri de 100.000 de euro. Totul a izbucnit de la o alarmă de incendiu

10 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

O femeie din Iași a dat în judecată un hotel din Cluj și două firme. Astfel, reprezentanții Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare SRL, Omniasig Vienna Insurance Group – Sucursala Regională Cluj și Doubletree by Hilton Cluj au fost chemați în fața instanței. Irina Negru le cere magistraților să oblige pârâții la plata unor despăgubiri în valoare de 100.000 de euro. Ieșeanca susține că, după pornirea unei alarme de incendiu, ea și-a rupt glezna în cadrul hotelului din Cluj. „Am stat imobilizată timp de trei luni și am avut nevoie de kinetoterapie”, spune femeia

O ieșeancă a chemat în judecată un renumit hotel, după un incident straniu. Femeia a avut nevoie de kinetoterapie, iar, acum, cere despăgubiri de la trei societăți comerciale. Totul a izbucnit de la o alarmă de incendiu. Astfel, recent, Irina Negru i-a chemat la bară pe reprezentanții Doubletree by Hilton Cluj, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare SRL și Omniasig Vienna Insurance Group – Sucursala Regională Cluj. Inițial, acțiunea ieșencei a fost depusă la Tribunalul Comercial Cluj, dar instanța și-a declinat competența de soluționare a litigiului.

„Instanța admite excepția necompetenței materiale a Tribunalului Specializat Cluj, invocată din oficiu, privind cererea formulată de reclamanta Irina Negru. Declină competența de soluționare a prezentei cereri în favoarea Tribunalului Cluj – Secția Civilă. Constată că a intervenit conflictul negativ de competență între Tribunalul Specializat Cluj și Tribunalul Cluj – Secția Civilă. Dispune trimiterea dosarului Curții de Apel Cluj – Secția a II-a Civilă, în vederea soluționării și stabilirii instanței competente să soluționeze acțiunea. Fără cale de atac”, au menționat judecătorii.

Ieșeanca Irina Negru cere despăgubiri în valoare de 100.000 de euro

Dosarul dintre ieșeanca Irina Negru și Doubletree by Hilton Cluj, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare SRL și Omniasig Vienna Insurance Group – Sucursala Regională Cluj a ajuns la instanță pe data de 17 decembrie 2021. Prin cererea de chemare în judecată, ieșeanca a cerut obligarea firmelor de asigurare, în calitate de asigurători, la plata unor daune morale de 100.000 de euro, cu citarea în cauză, în calitate de asigurat, a Doubletree by Hilton Cluj.

„Pe data de 16 februarie 2018, eu am suferit un accident în timp ce eram cazată la Doubletree by Hilton Cluj – City Plaza, ca urmare a declanșării alarmei de incendiu. Astfel, eu am suferit o fractură – luxație de gleznă dreaptă și entorsă, care au determinat imobilizarea mea timp de trei luni. Mai mult, am avut nevoie de kinetoterapie. În urma acestui incident, am formulat și o plângere penală, dar s-a dispus clasarea cauzei și s-a precizat că hotelul are încheiată o poliță de asigurare”, a subliniat ieșeanca Irina Negru în cererea adresată judecătorilor.

Ce au spus reprezentanții hotelului referitor la litigiul cu ieșeanca

De cealaltă parte, reprezentanții Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare SRL au invocat pe cale de excepție netimbrarea cererii, precum și prematuritatea acțiunii și lipsa calității procesuale pasive.

„Îi solicităm reclamantei să-și precizeze acțiunea prin indicarea faptei societății care generează atragerea răspunderii delictuale a acesteia din urmă, indicarea modalității în care a fost calculat prejudiciul suportat, dar și detalierea legăturii de cauzalitate dintre fapta invocată și prejudiciul indicat, informații fără de care noi nu ne putem construi apărarea în cauză, în afara susținerii că întreaga acțiune este promovată fără o bază legală”, au afirmat aceștia.

La rândul lor, reprezentanții hotelului Doubletree by Hilton Cluj – City Plaza (Transilvania Trek SRL) au cerut respingerea acțiunii formulate de ieșeanca Irina Negru. În plus, cei de la Omniasig Vienna Insurance Group au invocat excepția netimbrării acțiunii, iar, pe fond, au cerut respingerea acțiunii, ca neîntemeiată.

„În urma avizării incidentului, în baza poliței asiguratului Athenee Palace Hilton Bucharest, s-a deschis dosarul de daună, însă au fost invocate prevederile art. 4 din contract, privind excluderile din condițiile de asigurare aferente poliței menționate”, au afirmat aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *