O ieșenacă a comandat sperma unui bărbat din Danemarca. Femeia de 37 de ani a plătit 300 de euro pentru a primi o eprubetă de 5 grame de spermă. Tânăra nu vrea să aibă iubit sau soț, este carieristă și vrea să crească singură copilul. Și-a ales donatorul de spermă după culoarea ochilor și a părului
O ieșeancă a comandat sperma unui bărbat din Danemarca
Adelina P. este din Iași și are 37 de ani. După mai multe relații eșuate, femeia a ajuns la concluzia că-și dorește un copil, dar nu și o relație cu un bărbat. Aceasta s-a dus la o clinică privată din Iași și a solicitat medicilor să-i comande sperma unui bărbat din Danemarca. Cadrele medicale i-au explicat procedurile, femeia a plătit 300 de euro și și-a ales donatorul de spermă.
Pentru a fi sigură că cel mic va semăna și cu ea, femeia a ales un bărbat cu ochi albaștri și părul blond, un bărbat cu genă bună și carierist. Sperma a ajuns înghețată la Iași, iar medicii au făcut toate procedurile necesare. Acum, Adelina așteaptă să vadă dacă a rămas sau nu însărcinată. Anual, peste 30 de ieșence apelează la o bancă de spermă din Danemarca pentru a obține o sarcină.
Adelina P. și-a ales donatorul de spermă după culoarea ochilor, a pielii și a părului
Tânăra s-a prezentat la Clinica „Omini” din Iași și a solicitat medicilor toate informațiile necesare pentru procedeul de inseminare de spermă. După ce a aflat detaliile, Adelina P. a intrat pe site-ul băncii de spermă din Danemarca și și-a ales donatorul după culoarea părului, după culoarea ochilor și a pielii.
„Femeia în vârstă de 37 de ani, fără partener, ne-a contactat pentru a face inseminare de spermă. Pacienta dorește să-și crească singură copilul. După ce a aflat toate detaliile de care avea nevoie, am recomandat pacientei să intre pe site-ul băncii de spermă din Danemarca. Acolo a putut vedea toți donatorii și și-a putut selecta donatorul în funcție de culoarea pielii, a părului, a ochilor și a meseriei”, spune dr. Adrian Borș, medic la Clinica „Omini” din Iași.
Anual, 30 de ieșence merg la Clinica „Omini” din Iași ca să solicite spermă din Danemarca, pentru că nu vor să aibă un partener
Adelina P. și-a ales donatorul de spermă pe un site în care bărbații sunt prezentați ca niște produse pe E-Mag. Acolo, fiecare femeie interesată poate solicita donatorului fotografii din copilărie și din adolescență, detalii despre carieră și înclinații, talent. În general, ieșencele aleg donatorii cunoscuți, dar pe site-ul băncii de spermă sunt și donatori anonimi. Prețul probei de spermă diferă de la bărbat la bărbat. Dacă este bărbat de carieră, prețul spermei este mai mare. Un student își poate vinde sperma și cu 100 de euro.
„Anual, aproximativ 30 de ieșence ni se adresează pentru serviciul de inseminare de spermă. La 50-55 la sută dintre femeile care au solicitat acest serviciu s-a obținut o sarcină. Sunt femei care, în lipsa unui partener, își doresc să aibă un copil”, mai spune dr. Adrian Borș.
În România nu există donatori de spermă pentru că statul îi obligă să doneze gratuit
În România, donarea de spermă se face doar voluntar, donatorul nu primește niciun ban. Din acest motiv, nu există bărbați care să doneze. De ani de zile, ieșencele sunt nevoite să trimită bani în străinătate pentru a putea avea un copil.
„Din păcate, în România nu este încurajată donarea de spermă și nici donarea de ovocite. Doritorii pot dona, dar nu sunt remunerați. Din acest motiv, nu se donează. Până acum câțiva ani, nici din străinătate nu se puteau transporta sperma și ovocitele. Dramele din familiile care erau anunțate că nu pot avea copii pot fi acum mai ușor manageriate. Chiar dacă trebuie să plătescă, cuplurile din Iași se arată interesate de aceste servicii”, adaugă dr. Adrian Borș.
O ieșeancă de 30 de ani care a intrat la menopauză a plătit mii de euro pentru a putea obține o sarcină
La Clinica „Omini” din Iași, pe lângă femeile singure care solicită serviciile de inseminare de spermă, mai există și cupluri care nu pot avea copii din cauză că ovocitele femeiii au îmbătrânit de timpuriu. Aceste cupluri sunt nevoite să scoată mii de euro din buzunar pentru a trimite bani în Spania să primească ovocitele de la donatoare.
„Am avut o pacientă în vârstă de 30 de ani, căreia i s-a dereglat menstruația. Prezentându-se la noi, am constatat că avea insuficiență ovariană precoce. Practic, aceasta a intrat la menopauză mai devreme. Nu putea obține o sarcină pe cale naturală. Această insuficiență ovariană precoce este determinată genetic. Singura șansă de a obține o sarcină era să primească ovocitele de la o donatoare mai tânără. Pacienta a selectat culoarea pielii, a ochilor și a părului de la o donatoare din Spania. De fiecare dată pacientele aleg donatoare care seamănă cât mai bine cu ele”, adaugă medicul Adrian Borș.
Dr. Adrian Borș: „Din păcate, banii românilor trebuie să meargă în străinătate pentru că în România nu avem donatori de spermă și ovocite”
Un cuplu care apelează la o bancă de ovocite trebuie să plătească în medie 3.000 de euro doar pentru a obține ovocitele. Ulterior, procedurile de inseminare mai costă câteva mii de euro. Dacă ar exista o bancă de ovocite și de spermă în Iași, cuplurile ar fi scutite de prețurile extrem de mari.
„În momentul în care un cuplu se prezintă la noi la clinică pentru a solicita inseminare de ovocite, urmează un întreg proces. Pacienta este consiliată psihologic, trebuie să întocmească un dosar cu toate analizele. Ulterior, trebuie să obțină o autorizație pentru importarea ovocitelor. Din păcate, banii românilor trebuie să meargă în străinătate pentru că în România nu avem donatori de spermă și ovocite”, mai spune dr. Adrian Borș.
Tinerele ieșence carieriste își pot îngheța ovocitele la o clinică privată din Iași
Femeile care se axează mai mult pe carieră și amână momentul conceperii unui copil au posibilitatea de a-și îngheța ovocitele pentru a evita eventualele complicații de mai târziu. La Clinica „Omini” din Iași , două tinere de 28 de ani și-au înghețat deja ovocitele pentru a fi sigure că pe la 35 de ani vor putea concepe un copil din propria genă.
„Avem solicitări deja pentru înghețarea ovocitelor. Întrega procedură costă până în 2.000 de euro. Femeile trebuie să înțeleagă că, odată cu trecerea timpului, din cauza pierderii de ovocite sau de ouțe, pot rămâne greu însărcinate. La Iași, la clinica noastră, acestea le pot îngheța, iar când hotărăsc că vor să obțină o sarcină, pot reveni la clinică și le vom insemina ovocitele înghețate cu câțiva ani în urmă. Astfel, se asigură că vor evita să apeleze la donatoarele de ovocite din străinătate”, încheie dr. Adrian Borș.
Bună seara sunt din România județul Sibiu și vreau sa fac și eu donatie cum pot proceda emal:nucetans@gmail.com