Prima pagină » Local » O ieșeancă a cerut un ordin de protecție împotriva propriului tată, după un schimb de mesaje! Magistrații i-au respins cererea

O ieșeancă a cerut un ordin de protecție împotriva propriului tată, după un schimb de mesaje! Magistrații i-au respins cererea

16 dec. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

O tânără din municipiul Iași a cerut un ordin de protecție împotriva propriului tată, însă magistrații de la Curtea de Apel Iași i-au respins cererea. Se pare că fata s-ar fi plâns de faptul că ar fi primit mesaje amenințătoare din partea părintelui său. În ciuda argumentelor ieșencei, respectiv a faptului că tatăl ar fi fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, în nenumărate rânduri, judecătorii au stabilit că bărbatul nu ar reprezenta un pericol pentru aceasta

În urmă cu câteva zile, o ieșeancă în vârstă de 18 ani a cerut un ordin de protecție împotriva propriului tată. Câteva mesaje primite de la părinte ar fi determinat-o pe această să facă o asemenea cerere care, în mod surprinzător, nu a fost admisă magistrați.

Ordin de protecție împotriva propriului tată

Cererea unei tinere, în ceea ce privește primirea unui ordin de protecție împotriva propriului tată, a fost respinsă de magistrații ieșeni. Niște mesaje legate de stadiul unui proces în care familia era implicată ar fi determinat-o pe tânără să apeleze la organele de poliție.

„S-a arătat că pârâtul este tatăl reclamantei. În data de 3.12.2022, acesta a amenințat-o cu acte de violenţă pe fiica sa şi i-a interzis să ceară ajutorul poliţiei. Instanţa reţine că în ordinul de protecţie provizoriu s-au reţinut acte de violenţă psihologică ale pârâtului asupra reclamantei, transmise prin intermediul mesajelor, însă, la termenul de judecată, instanţa nu a putut constata că au existat aceste ameninţări la adresa reclamantei, rezultând doar că pârâtul a trimis mesaje fiicei sale în care a adresat cuvinte jignitoare soţiei, manifestând, totodată, frustrare pentru o nouă sesizare a instanţei”, precizau anchetatorii.

Deși, în trecut, fosta soție a bărbatului, adică mama tinerei, a reușit să obțină un ordin de protecție împotriva individului, motivele susținute de copilă au făcut ca în acest caz să nu fie emis un astfel de ordin.

„Existenţa unui ordin de protecţie anterior, care îşi produce efectele şi care o vizează doar pe soţia pârâtului nu este de natură să producă vreun efect şi cu privire la fiica părţilor, cu atât mai mult cu cât aceasta este majoră. De asemenea, actele medicale depuse sugerează că pârâtul a avut o perioadă mai dificilă, fiind internat de trei ori la Institutul de Psihiatrie «Socola», dar fără a fi de natură să indice că reclamanta s-ar afla în pericol în prezenţa pârâtului.

În consecinţă, faţă de considerentele ce preced, având în vedere că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 38, alin. (1) din Legea nr. 217/2003, republicată, instanţa constată că nu este necesară emiterea unui ordin de protecţie, motiv pentru care va respinge cererea, ca neîntemeiată”, menționau anchetatorii.

Un ieșean și-a terorizat mama

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Un bărbat din satul Pârcovaci, orașul Hârlău, județul Iași, va trebui să stea departe de casă, timp de șase luni, cel puțin. Împotriva sa a fost emis un ordin de protecție, cea care a făcut demersul fiind chiar sora sa. Se pare că bărbatul, care locuia cu mama și sora, consuma alcool, provocând, de fiecare dată, scandal în familie.

Ultima oară, individul s-a dezbrăcat în fața celor două femei, încercând să le intimideze. Din cauza tensiunilor constante, sora acestuia a cerut oamenilor legii să emită un ordin de protecție care a fost aprobat ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *