Prima pagină » Local » O ieșeancă a cerut ordin de protecție împotriva fratelui! Individul și-a terorizat și mama

O ieșeancă a cerut ordin de protecție împotriva fratelui! Individul și-a terorizat și mama

26 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un bărbat din satul Pârcovaci, orașul Hârlău, județul Iași, va trebui să stea departe de casă, timp de șase luni, cel puțin. Împotriva sa a fost emis un ordin de protecție, cea care a făcut demersul fiind chiar sora sa

Se pare că bărbatul, care locuia cu mama și sora, consuma alcool, provocând de fiecare dată scandal în familie

Ultima oară, individul s-a dezbrăcat în fața celor două femei, încercând să le intimideze. Din cauza tensiunilor constante, sora acestuia a cerut oamenilor legii să emită un ordin de protecție care, ulterior, a fost aprobat.

Ordin de protecție împotriva fratelui

Femeia a cerut ordinul de protecție împotriva fratelui cu care locuia în aceeași casă, întrucât, ori de câte ori consuma băuturi alcoolice, acesta se transforma într-un mare scandalagiu, înjurând-o, dar nu numai.

„Din probele administrate rezultă, fără urmă de dubiu, că în cadrul familiei care face obiectul prezentului dosar există o atmosferă tensionată determinată de comportamentul pârâtului. Astfel, cum rezultă din considerentele mai sus expuse, instanța stabilește că, pe fondul acestui conflict şi al consumului excesiv de băuturi alcoolice, pârâtul a adresat ameninţări cu moartea reclamantei, sora sa, acest lucru întâmplându-se chiar în faţa organelor de poliţie. A produs multiple scandaluri la locuinţa comună, dezbrăcându-se în pielea goală şi arătând semne obscene, toate acestea fiind pe fondul unui consum excesiv de băuturi alcoolice. Totodată, analizând declaraţia sub jurământ a martorului audiat în dosar, coroborată cu actele sosite de la Poliţie, instanţa reţine că reclamantei îi este foarte frică de comportamentul pârâtului, acesta proferând dese ameninţări cu moartea la adresa acesteia şi a mamei sale”, precizau anchetatorii.

Soț bătăuș, pedepsit de judecători

Un soț bătăuș a fost pedepsit de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi. Individul s-a ales cu o condamnare de 2 ani de închisoare, cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat de infracțiuni ce țin de violența în familie. Acesta nu are antecedente penale și a arătat că regretă întâmplarea.

Femeia ar fi avut ordin de protecție împotriva lui, însă nu i-a fost de folos.

Ieșeanul violent ar fi mers la ea acasă, în mod repetat, ca să o bată și să o amenințe. Astfel, judecătorii ieșeni l-au condamnat recent pe bărbat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru infracțiuni de violență în familie, nerespectarea măsurilor dispuse în ordinul de protecţie și amenințare. Acesta și-a recunoscut faptele, dar nu a mai avut probleme cu legea, fapt ce i-a convins pe magistrații Judecătoriei Iași că pedeapsa cu suspendare este suficientă.

Trebuie menționat că această condamnare nu este definitivă, putând fi contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *