Prima pagină » International » O haită de lupi a ucis nouă oameni, dintre care opt copii. Autoritățile sunt în alertă

O haită de lupi a ucis nouă oameni, dintre care opt copii. Autoritățile sunt în alertă

03 sept. 2024, 17:20,
Simona Ciobanu în International
O haită de lupi a ucis nouă oameni, dintre care opt copii. Autoritățile sunt în alertă

Peste o sută de polițiști și pădurari înarmați au fost mobilizați luni, 2 septembrie, în nordul Indiei pentru a captura o haită de lupi despre care se crede că ar fi responsabilă pentru moartea a cel puțin nouă persoane, majoritatea copii, conform autorităților locale, citate de AFP.

Patru dintre lupi au fost deja prinși, dar cel puțin doi rămân în libertate, ceea ce menține tensiunea în districtul Bahraich din statul Uttar Pradesh, a declarat șeful pădurarilor locali, potrivit Agerpres.

„Dronele monitorizează constant zona”, a precizat Renu Singh într-o conferință de presă.

Primele atacuri atribuite haitei de lupi au avut loc acum două luni în această regiune situată la granița cu Nepalul, la poalele Himalayei.

Primul atac al haitei de lupi

Ultimul incident a avut loc duminică seara, când un băiat de 6 ani, care dormea sub o verandă, a fost atacat.

„Când m-am trezit, mi-am văzut fiul în fălcile unui lup”, a relatat mama băiatului pentru Times of India. „L-am apucat imediat cu toată puterea”, a adăugat ea.

Cercetătorii și specialiștii în protecția faunei sălbatice spun că lupii atacă oameni sau animale domestice atunci când hrana lor naturală, în principal antilope, devine rară.

Unii dintre experți cred că ploile torențiale recente din nordul Indiei ar putea explica comportamentul agresiv al lupilor.

„Inundațiile au redus numărul prăzii, forțând lupii să își asume riscuri pe care în mod normal le-ar evita”, a explicat Ajeet Kumar Singh, un reprezentant local al pădurarilor, pentru Times of India.

Peste 150 de pădurari și polițiști înarmați participă la această vânătoare

Seria de atacuri a creat panică printre localnici, care au organizat patrule nocturne, au folosit petarde și au aprins bălegar de elefant pentru a speria prădătorii, potrivit presei locale.

Alți săteni folosesc păpuși îmbibate cu urină în încercarea de a prinde lupii.

Majoritatea celor aproximativ 3.000 de lupi din India trăiesc în afara rezervațiilor protejate, aproape de așezările umane.

Totuși, populația lor a scăzut din cauza pierderii habitatului și a dificultăților tot mai mari de a găsi hrană.

În 1996, în același stat Uttar Pradesh, un lup singuratic a atacat 76 de copii, dintre care 50 au murit, conform ONG-ului International Wolf Center.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
03 septembrie 2024
03 septembrie 2024