Prima pagină » Local » O haită de câini terorizează cartierul Alexandru cel Bun. Mai multe pisici, mâncate de vii – FOTO, VIDEO

O haită de câini terorizează cartierul Alexandru cel Bun. Mai multe pisici, mâncate de vii – FOTO, VIDEO

03 feb. 2022, 10:46,
în Local

Noi probleme create de câinii maidanezi din municipiul Iaşi. Mai mulţi ieşeni au fost înspăimântaţi când şi-au găsit pisicile pline de sânge. O haită de câini în decursul a mai multe zile a reuşit să ucidă mai multe pisici din cartierul Alexandru cel Bun, zona Zimbru.

Pe imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zona se poate observa cum mai mulţi câini maidanezi fug după o pisică care din nefericire nu mai scapă vie. Dulăii o prind cu dinţii şi o muscă până aceasta nu mai mişca.

De precizat faptul că pisicile nu erau ale vreunui locatar, ci erau maidaneze. Cu toate acestea, haită de câini agresivi nu ar trebui să umble pe străzile Iaşului. Pot ataca copii şi adulţi care trec prin zonă. Cei de la servicii ecarisaj Iași ar trebui să se autosesizeze în acest caz.

Atenţie! Urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

Haitele de câini creează probleme în Iași

Haitele de câini creează probleme în tot judeţul Iaşi. Un alt caz a fost expus în ediţiile anterioare ale Cotidianului BZI. O familie din comuna Aroneanu a rămas fără o pisică, după ce câinii maidanezi care umblă pe străzi au ucis-o.

Locuitorii din comuna Aroneanu au fost terorizaţi o bună perioadă de timp, după ce nu mai puteau ieşi la plimbare din cauza câinilor, care au devenit din ce în ce mai periculoşi. O pisică de rasa a fost sfâşiată la propriu, iar proprietarii aceştia i-au găsit doar capul.

„Este periculos ce se întâmplă. Sunt câini care circulă liberi și atacă trecătorii. Duminică au intrat prin poartă și mi-au atacat pisica. Am găsit capul la vecin. Sunt periculoși, toți de pe stradă avem copii. Nu putea să ieșim pe stradă să ne plimbăm cu bicicleta. Ziua nu pot fi găsiți. Seara apar. Cei de la Primărie spun că au strâns câinii, dar cine știe dacă este adevărat”, a precizat Andrei Dobircianu.

De precizat faptul că Primăria Aroneanu va fi dată în judecată şi i se va cere despăgubiri în valoare de 10.000 de lei, susţinea la acel moment proprietarul Sofiei, pisica din rasa British Shorthair. Următorul termen de judecată în acest caz va fi în data de 5.04.2022.

Animalele abandonate, îngrijite de doi medici din Iași

De reamintit povestea a doi medici care se își dedică timpul pentru îngrijirea animalelor fără adăpost. Animalele abandonate, chinuite și bolnave primesc o șansă la o nouă viață de la doi ieșeni cu suflet mare. Iulian Grămadă are 28 de ani și este medic veterinar la un cabinet din comuna Tomești, județul Iași. În timpul liber, Iulian, împreuna cu soția sa, Maria, salvează sute de animale aflate în dificultate. De asemenea, Maria Grămadă este în vârstă de 36 de ani și este medic de familie.

Cei doi soți au un adăpost privat de animale în municipiul Pașcani, din județul Iași, unde îngrijesc peste 100 de câini. Adăpostul a fost înființat în urmă cu doi ani cu ajutorul unei asociații din străinătate. Câinii abandonați sunt tratați și îngrijiți, iar mai apoi ajung la familii din Franța. În anul 2020, cei doi soți au inițiat o campanie de sterilizare gratuită a câinilor.

De asemenea, pe lângă faptul că haitele de câini creează probleme în Iași, Codiță a fost singurul câine cu Facebook care a fost prietenul multor generații de studenți din Tudor Vladimirescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`