Prima pagină » Culinar » O glazură delicioasă pentru turta dulce! Rețeta pas cu pas

O glazură delicioasă pentru turta dulce! Rețeta pas cu pas

06 aug. 2024, 12:33,
în Culinar

Dacă îti dorești să îți surprinzi invitații și nu mai ai idei, ei bine, turta dulce e aici să te salveze, dacă mai adaugi și o glazură dulce și albă, o sa devină gustarea lor preferată.

Glazura de la turta dulce e cheia unui desert reușit care să câștige inima pofticioșilor, aceasta trebuie să fie dulce și colorată pentru a atrage privirile și celor mici.

Cum se face glazura pentru turta dulce?

Această glazură este ideală pentru turta dulce sau orice fel de fursecuri sau biscuiți. Se lucrează ușor cu ea, se poate colora în numeroase variante și putem obține diverse decoruri drăguțe și interesante, în funcție de fantezia și mâna fiecăruia.

Aveți nevoie doar de 3 ingrediente și anume 1 albuș de ou, 150 gr zahăr pudră, câteva picături de zeamă de lămâie și opțional, colorant.
Se pune albușul într-un bol și treptat se adaugă zahărul pudră. Se adaugă atâta zahăr până se obține o consistență păstoasă. Se picură și zeama de lămâie. La alegere se poate colora sau lăsa pasta alba. Puteți folosi colorant natural tip pudră. Se poate împărți în 3 – 4 castroane mai mici și se poate colora diferit: roz, bleu, vernil, galben, violet etc.

Se pune pasta într-o pungă solidă, de preferat cele speciale pentru congelator, astfel încât toată pasta să fie într-un colț. Se găurește cu un ac colțul, sau se taie cu foarfeca și se strânge în partea cealaltă.

Cu această glazură pentru turtă dulce din albuș se poate scrie sau desena, după dorința fiecăruia. Aceasta se usucă în câteva ore, cel mai bine peste noapte, la temperatura camerei.

Topping cu rom pentru fursecuri și prăjituri

Glazura cu rom pentru fursecuri și prăjituri este extrem de simplă și ușor de preparat, aceasta se poate folosi pentru fursecuri, prăjituri, biscuiți sau turtă dulce. Peste glazura, cât este încă umedă se pot presăra fulgi de migdale, biluțe colorate, fulgi de ciocolata etc.

Aveți nevoie de 50 gr zahăr pudră, 4 linguri de rom, câteva picături de esență de rom.

Într-un bol se pun romul și zahărul pudră. Cantitățile indicate sunt pentru o consistență medie, ușor lichidă. Puteți însă să adaptați cantitățile, în cazul în care vreți o glazură subțire să puneți mai mult rom, dacă doriți să fie mai groasa puneți mai mult zahăr. Se adaugă și esența de rom (daca nu aveți un rom foarte aromat).

Cu ajutorul unei pensule se aplică glazura cu rom pe biscuiți, fursecuri sau pe turta dulce și se poate presăra cu diverse: bombonele colorate, migdale feliuțe, alte decoruri de zahăr. Se lasă la uscat câteva ore, cel mai bine peste noapte.

În ceea ce privește alcoolul din glazura cu rom, acesta se va evapora în câteva ore așa că fursecurile vor putea fi consumate și de către copii. Este albicioasă și tare (nelipicioasă). Datorită glazurei cu rom, turta dulce primește o aromă grozavă fiind pe placul oricărui pofticios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *