Prima pagină » Local » O gimnastă din Iași va reprezenta România la Pharaohs Cup în Egipt. Elisabeta are 12 ani și deja a uimit în lumea sportului – FOTO

O gimnastă din Iași va reprezenta România la Pharaohs Cup în Egipt. Elisabeta are 12 ani și deja a uimit în lumea sportului – FOTO

21 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

O gimnastă din Iași a fost desemnată de Federația Română de Gimnastică pentru a reprezenta România la Pharaohs Cup în Cairo, Egipt, la gimnastică ritmică

Elisabeta Corduneanu are 12 ani și va merge alături de antrenoarea ei, Cătălina Radu, pe 26 iunie în Egipt. Sportiva a impresionat, în acest an, prin rezultatele obținute la competițiile naționale. Specialiștii federației văd mult potențial în sportiva din Iași, iar pe viitor poate să participe la cele mai importante competiții din lume.

O gimnastă din Iași va reprezenta România la competiția din Egipt

Elisabeta Corduneanu este fiica fostului sportiv Costel Corduneanu, care a decedat în urmă cu două luni. Fetița se antrenează din greu la Clubul Sportiv Școlar „Unirea” Iași, iar rezultatele au început să apară. Competiția din Cairo se va desfășura între 28 și 30 iunie. Elisabeta practică gimnastica ritmică de 4 ani și a reușit să câștige mai multe medalii.

„Federația Română de Gimnastică a desemnat două sportive de la clubul nostru pentru a reprezenta România la o competiție internațională, organizată în Cairo, Egipt. Va merge doar Elisabeta Corduneanu, deoarece cealaltă sportivă are Evaluarea Națională în această perioadă și nu are cum să meargă, deși i-am cumpărat biletul de avion. Elisabeta a ieșit vicecampioană la minge la competiția de la Brașov, a luat medalie de bronz la cerc, medalie de bronz la panglică, iar la măciuci, din păcate, ne-a scăpat și a luat doar locul 5, însă s-a calificat la Cupa României”, povestește Cătălina Radu, antrenoarea Elisabetei.

Federația are planuri mari cu sportiva din Iași, iar pe viitor este posibil să ajungă un nume cunoscut la competițiile internaționale de gimnastică.

„Elisabeta are mult potențial, nu degeaba a fost selectată de Federația Română de Gimnastică. Este în vederea federației pentru lotul din 2026, când va fi Campionatul European, iar în anul 2027, Campionatul Mondial, care va fi în România. Deocamdată, lucrăm din greu pentru a ne atinge aceste obiective, însă sunt niște calcule pe care noi ni le facem. Deocamdată, vrem să vedem cum se descurcă Elisabeta pe scena internațională și să analizăm și celelalte sportive”, a mai spus Cătălina Radu.

O relație strânsă cu antrenoarea

Sportiva este nedespărțită de antrenoarea ei, care de multe ori a ajutat-o cu sfaturi de viață. Cătălina Radu a văzut potențial în Elisabeta încă de prima dată când s-a întâlnit cu ea, iar de atunci au petrecut sute de ore împreună în sala de antrenament.

„La vârsta Elisabetei, încă împingem noi trenul, suntem locomotiva, după juniorat începe să treacă ea în față. Avem mult de muncă, potențial are, genă are, este născută pentru această ramură sportivă, are tot ce-i trebuie. Mă înțeleg foarte bine cu ea, mă ascultă de parcă aș fi mama ei, am format o conexiune foarte strânsă. De la 7 ani și jumătate, când am găsit-o cu tatăl ei de mână la Sala Polivalentă, ea a stat mult timp cu mine, chiar a și locuit cu mine. Elisabeta este pregătită de mine și de tatăl meu, Constantin Radu, la Clubul Sportiv Școlar «Unirea» Iași”, a încheiat antrenoarea.

Elisabeta Corduneanu este gimnasta din Iași care va face deplasarea în Egipt pentru a reprezenta România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *