Prima pagină » Cultural » O gheară misterioasă i-a lăsat nedumeriți pe experții zoologi. Ce este ”gheara de dinozaur” găsită în curtea unei femei

O gheară misterioasă i-a lăsat nedumeriți pe experții zoologi. Ce este ”gheara de dinozaur” găsită în curtea unei femei

04 apr. 2023, 10:43,
în Cultural

Britanica Laura Moorcroft, de 36 de ani, care locuiește în Buckley, Țara Galilor, a găsit în curtea casei sale ceea ce pare a fi „gheara unei fiare preistorice”, care i-a lăsat nedumeriți pe experții zoologi. Pentru a găsi un răspuns la misterioasa descoperire, femeie a apelat la mai mulți specialiști și veterinari.

Laura și soțul ei au făcut descoperirea când s-au întors de la o plimbare și au observat o formațiune neobișnuită în iarbă.

„Am crezut imediat că este de la un dinozaur. Eu și soțul meu tocmai ne întorsesem de la o plimbare și a observat-o pe iarbă. Ni se pare ceva preistoric – o gheară solzoasă asemănătoare șopârlei”, declara Laura Moorcroft.

O gheară misterioasă i-a lăsat nedumeriți pe experții zoologi

Laura Moorcroft și soțul ei s-au entuziasmat atunci când au făcut descoperirea, aceștia fiind și mari fani ai seriei Jurassic Park.

„Suntem mari fani ai Jurassic Park, așa că ne-am gândit instantaneu că este de la un dinozaur, pentru că are solzi și arată ca o șopârlă”, a scris ea.

După ce au postat imaginea în mediul online, internatutii au început să își dea cu presupusul și cu părerea. O parte din aceștia au spus că provine de la o pasăre sălbatică sau de la păsări de curte în timp ce alții au presupus că formațiunea provine de la un aligator, un crocodil sau o broască țestoasă.

O persoană a observat asemănarea cu un velociraptor, iar unii chiar au glumit că este recuzită din filmul Gremlins din 1984.

Ce au spus biologii despre “gheara misterioasă”

Specialiștii prezenți la fața locului au spus că gheara provine de la o pasăre, dar nici măcar ei nu s-au pus de acord despre ce specie e vorba.„Unul a spus că e ca un fazan, iar celălalt un curcan, așa că nici acum nu suntem mai lămuriți”, a declarat Laura.

Ea a adăugat: „Avem camere CCTV, dar era un pic prea departe în grădină pentru a se vedea ceva, așa că rămâne un mister. Cel mai mult îmi place presupunerea noastră despre un velociraptor (un mic dinozaur)”.

Laura s-a bucurat să vadă că și ceilalți oameni au avut presupuneri fantastice. „Am văzut că cineva a crezut că este un Gremlin! Nu credeam că așa ceva va atrage atenția tuturor”, a spus ea despre răspunsurile online la fotografia ei.

Păsările moderne provin din teropode

Potrivit celor de la Scientific American, păsările moderne provin din teropode, o grupare care include răpitori precum Tyrannosaurus Rex.

Arkhat Abzhanov, un biolog la Universitatea Harvard, a declarat: „Primele păsări au fost aproape identice cu embrionul târziu de la velociraptori”.

Spre deosebire de omologul lor din film, velociraptorii adevărați erau, de asemenea, cu pene și aproximativ de aceeași dimensiune ca curcanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *