Prima pagină » Economic Local » O garsonieră de lângă Iași se vinde cu 27.000 de euro! Executorii organizează licitația
O garsonieră de lângă Iași se vinde cu 27.000 de euro! Executorii organizează licitația

O garsonieră de lângă Iași se vinde cu 27.000 de euro! Executorii organizează licitația

04 dec. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Economic Local

O nouă licitație este organizată de executori, de data asta pentru o garsonieră din comuna Tomești, județul Iași. Procedura este programată în cursul zilei de mâine, la sediul executorului judecătoresc Mihai Florea. Evaluatorii au stabilit prețul de pornire a licitației

Executorii judecătorești vor să valorifice o garsonieră din comuna Tomești, județul Iași, după ce proprietarii nu au achitat datoriile la banca OTP Bank România SA. Licitația este programată pe data de 05.12.2023, ora 10.00.

„Persoanele care vor să cumpere imobilul la licitație sunt obligate să depună în contul unic de consemnări o garanție de participare de 10 la sută din prețul de pornire a licitației pentru acest termen, iar dovada consemnării împreună cu oferta de cumpărare va fi depusă la executorul judecătoresc. Termenul limită pentru depunerea ofertei de cumpărare însoțite de dovada consemnării este ziua premergătoare licitației, cu excepția ofertelor de cumpărare cel puțin egale cu prețul de începere a licitației, care pot fi depuse inclusiv în ziua licitației. Totodată, persoanele prevăzute mai sus vor avea obligația de a depune, odată cu dovada consemnării garanției, oferta de cumpărare și condițiile de plată”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Mihai Florea.

Și în comuna Ciurea au fost proprietăți scoase la vânzare.

Garsoniera de lângă Iași are o suprafață de 26,41 mp

Imobilul este situat în blocul 1 Comtom, scara A, etaj 1, de pe strada Petuniei, nr. 6. și este compus dintr-o cameră. Garsoniera are o suprafață de 26,41 mp. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 135.000 de lei, adică 27.000 de euro.

„În cazul în care nu este oferit nici prețul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, când licitația va începe de la prețul de 75 la sută din prețul de pornire a primei licitații. Dacă nu se obține prețul de începere a licitației și există cel puțin 2 licitatori, la același termen, bunul va fi vândut la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30 la sută din prețul de pornire a primei licitații. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de la care începe licitația”, se mai arată în anunțul executorului.

Dacă nici la al doilea termen nu se va găsi cumpărător, la al treilea va avea un preț de pornire reprezentând 50 la sută din valoarea inițială. La un moment dat, și fratele afaceristei Magda Chiriac a avut probleme cu executorii.

În Dacia, apartamentele se vând cu 1.000 de euro/mp

Nu în ultimul rând, executorii judecătorești au organizat altă procedură ce vizează un apartament identificat în blocul U1, de pe strada Amurgului, nr. 1, sc. B, et. 9, cartier Dacia. Imobilul este compus din două camere, bucătărie, baie, hol, debara, cu o suprafață utilă de 49.95 mp, la care se mai adaugă o logie de 3.48 mp. Prețul de pornire a licitației este de 250.159 de lei, aproape 50.000 de euro, adică 1.000 de euro/mp. Acesta a fost diminuat cu 25 la sută față de procedurile anterioare, când nu s-au prezentat ofertanți.

Procedura este organizată la cererea creditoarei Credit Europe Bank NV, care are de recuperat un credit în valoare de 117.491 de franci elvețieni. Executorii din Iași au avut pe listă și alte garsoniere deținute de persoane fizice ce nu și-au mai achitat ratele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *