Prima pagină » Coronavirus » O fostă menajeră, de 78 de ani, prima persoană din Franța vaccinată împotriva covid-19
O fostă menajeră, de 78 de ani, prima persoană din Franța vaccinată împotriva covid-19

O fostă menajeră, de 78 de ani, prima persoană din Franța vaccinată împotriva covid-19

28 dec. 2020, 08:47,
în Coronavirus

Prima persoană vaccinată anti-covid în Franţa este o fostă menajera. Femeia, în vârstă de 78 de ani, a fost vaccinata duminică, în cadrul campaniei franceze de vaccinare.

”Sunt emoţionată”, a declarat Mauricette, fostă menajeră.

Ea a fost vaccinată la ora locală 11.00 (12.00, ora României), la o unitate de îngrijiri pentru bătrâni din cadrul Assistance publique – Hôpitaux de Paris. După ea au fost vaccinate alte 20 de persoane, atât battrani, cât şi membri ai personalului care îngrijesc bătrâni, la Sevran, apoi la Dijon.

În Spania, prima persoană a fost o femeie în vârstă de 96 de ani.  Bătrână este internată într-un azil pentru îngrijiri din centrul Spaniei. După vaccin a declarat că nu a simţit nimic la momentul vaccinării.

Campania de vaccinare în România

La noi în ţară, prima persoană care a primit doza de vaccin anti-covid este Mihaela Anghel, o asistentă de la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Are 26 de ani şi lucrează acolo de 4 ani. După atâtea luni de pandemie, crede că vaccinul este salvarea omenirii.

„Eu aşa cred. Sper să creadă toată lumea treaba asta pentru că toţi ne-am săturat de acest lucru. E foarte greu”, a mai spus Mihaela Anghel.

În total, în România s-au vaccinat împotriva coronavirusului aproape 1.000 de cadre medicale. Situaţie ciudată este însă la Suceava. Deşi au fost comandate 250 de doze din vaccin, numai 54 de cadre medicale s-au prezentat în prima zi de vaccinare.

Prima de vaccinare, de la noi din ţară, s-a încheiat duminică, 27 decembrie, la ora 18. În prima zi de Crăciun, s-au adus 10.000 de doze de vaccin, o transă simbolică. Este posibil ca marţi, 29 decembrie, să ajungă în România o nouă transă, de data aceasta de 150.000 de doze.

Duminică, în jur de 960 de cadre medicale şi-au primit vaccinul. Ele lucrează în cele 10 spitale cu profil infecţios din România. Următoarea doza, rapelul,  li se va administra în decurs de până la 21 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *