Prima pagină » National » O fostă doctoriță de la spitalul Pantelimon susține că a fost amenințată cu moartea după dezvăluirile despre ororile de la ATI
O fostă doctoriță de la spitalul Pantelimon susține că a fost amenințată cu moartea după dezvăluirile despre ororile de la ATI

O fostă doctoriță de la spitalul Pantelimon susține că a fost amenințată cu moartea după dezvăluirile despre ororile de la ATI

12 aug. 2024, 16:21,
în National

Foștii colegi o acuză că le-a înregistrat pe asistente când vorbeau despre scăderea dozelor de noradrenalina. Femeia a depus plângere penală.

„Conducerea spitalului, împreună cu Florina Pompilian, au dus o campanie de denigrare și hărțuire, de marginalizare a mea, punându-mi în cârcă tot acest eveniment. Că eu sunt cea care a pus infirmierele și asistentele să înregistreze, că eu sunt cea care a declanșat acest scandal.

Bănuiesc că era o presiune foarte mare din partea conducerii să elibereze locurile. La acea vreme erau foarte mulți pacienți și îmi aduc aminte momentul în care era secția de Terapie Intensivă supraîncărcată, și jos în UPU.
Gândiți-vă că noi nu mai aveam locuri libere pentru cei care se degradau de pe secția de pe medicală și eram nevoiți să-i aducem pe masa de operație.

De pe niște conturi false de Facebook am primit că voi fi otrăvită, să plec din țară, să plec în țările nordice. Am auzit că s-au ținut tot felul de ședințe de mușamalizare în spital și au fost chemați medici de acasă.Asistentele și infirmierele lucrează într-o situație de stres, de amenințare, sunt amenințate în continuare, și s-ar auzi că s-ar strânge semnături împotriva lor, să fie date afară, exact cum am fost dată afară și eu”, spune medicul, potrivit Antena 3 CNN.

Între timp apar detalii cutremurătoare din ancheta morților suspecte

Procurorii susțin că cele două doctorițe aflate acum în arest preventiv ar fi avut saloane dedicate unde grăbeau moartea pacienților.
Mai mult decât atât, pe biroul de acasă al doctoriței cunoscute drept ”doamna cu coasa” anchetatorii ar fi găsit lista completă a pacienților care au murit. Nu mai puțin de 17 la număr. Lângă listă s-ar fi aflat și un tratat privind administrarea noradrenalinei.

Procurorii mai spun că doctorița Maria Miron ar fi încercat să scape de mai multe probe. Totodată, „doamna cu coasa” și-ar fi șters toate datele din telefon. În felul acesta medicul spera să scape basma curată.

Doctorița este suspectată de procurori că ar fi redus în mod voit dozele de noradrenalină în cazul a 17 pacienți. Deși probele procurorilor se bazează în special pe mărturiile colegilor doctoriței, ea a negat acuzațiile.

Surse: Doctorițele au contestat măsura arestului preventiv

În aceeași manieră, spun anchetatorii, ar fi acționat și o altă doctoriță. Conform referatului întocmit de procurori, ele administrau pacienților fiole de ser fiziologic în loc de fiolele de noradrenalină, provocând astfel oprirea bruscă a funcțiilor cardio-respiratorii.

Pacienții pe care cei doi medici îi considerau „de lăsat” să moară primeau doze de noradrenalină de 15 ori mai mici decât cele necesare, dar această discrepanță nu era consemnată în fișa de observație.

În plus, procurorii afirmă că cele două doctorițe aveau „saloane dedicate” unde accelerau moartea pacienților. Cele două doctorițe anesteziste sunt arestate 30 de zile, dar, potrivit unor surse Antena 3 CNN, cele două au contestat decizia instanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 august 2024
12 august 2024