Prima pagină » Local » O fostă angajată de la Aeroportul Iași cere excluderea lui Marius Bodea din USR-PLUS! Femeia susține că deputatul i-a distrus viața. Nu s-a mai putut angaja în instituții publice

O fostă angajată de la Aeroportul Iași cere excluderea lui Marius Bodea din USR-PLUS! Femeia susține că deputatul i-a distrus viața. Nu s-a mai putut angaja în instituții publice

26 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Maria Pârvu, o fostă angajată de la Aeroportul Iași, a cerut săptămâna trecută excluderea lui Marius Bodea de pe listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Femeia povestește despre teroarea prin care a trecut în momentul în care Aeroportul Iași era condus de Marius Bodea

Maria Pârvu, fostă angajată la Aeroportul Iași, a cerut conducerii USR-PLUS să se delimiteze de actualul deputat Marius Bodea, propus pe listele alianței pentru funcția de senator de Iași. Săptămâna trecută, într-o petiție trimisă președintelui USR, Dan Barna, femeia povestește prin ce chinuri a trecut cât timp a lucrat la Aeroportul Iași, când instituția era condusă de actualul deputat Marius Bodea. Femeia speră ca povestea să-i fie ascultată de politicienii de la București.

„În luna mai 2012, domnul Bodea a fost numit director general la R.A. Aeroportul Iași. A fost numit de către domnul Adomniței, care era președintele CJ Iași, nașul de cununie al domnului Bodea. Domnul Adomniței nu a mai terminat mandatul, până în prezent fiind cercetat într-un dosar de corupție. Cum a venit domnul Bodea la Aeroport, a început să facă zilnic presiuni asupra mea să semnez acte nelegale, dar și în scopul că-mi voi da demisia. Disperat, urmărea beneficii personale pe contul/bugetul Aeroportului. În Aeroport era ordine până a venit el.

De exemplu, o procedură internă obligatorie prevedea că orice contract trebuie să aibă la bază un referat de necesitate sau, după caz, o notă de fundamentare a necesității. Inventa el tot felul de contracte fără a justifica o necesitate și mă acuza pe mine că încalc «ordinele sale și ale domnului Adomniței». În plus, îmi dădea tot felul de «ordine» pe domeniu tehnic, să avizez caiete de sarcini sau să merg la pistă să constat niște eventuale gropi, fisuri care nu intrau în atribuțiile mele de jurist, depășindu-mi atribuțiile de muncă, putând fi sancționată”, explică Maria Pârvu.

În 2013, în urma presiunilor, a demisionat.

După ce a demisionat, nu a mai putut să se angajeze în instituțiile publice

Fosta anagajată a fost nevoită să demisioneze după ce Marius Bodea a acuzat-o că ar fi sustras documente importante din instituție. Mai mult, în 2013, Marius Bodea a anunțat că există și un dosar penal. Maria Pârvu nici acum nu a luat la cunoștință despre existența unui asemenea dosar. Cert este că, din cauza declarațiilor făcute de fostul director de la Aeroport, Maria Pârvu nu s-a mai putut angaja în nicio instituție publică.

„După demisia mea de la Aeroport am mers mult timp la concursuri, interviuri, mereu aceeași întrebare: «Aveți dosar penal la Aeroport? Cu sustragerile, cum a spus directorul în presă, ce s-a întâmplat?». Cum să dovedesc că acele declarații erau minciuni inventate de Bodea. Eram «hoața de la Aeroport» cine să mă angajeze? Am dovezi și acum, un teanc de solicitări de angajare.

Rușine ce-am suportat, eu peste tot suportam întrebări când ieșeam din casă de la vecini, pe stradă, copilul meu la școală avea rușine că s-a aflat în clasă că eu am furat de la Aeroport, avea rețineri să mai meargă la școală, venea diriginta acasă și îmi lua copilul la școală, la ședințele cu parinții nu mai mergeam de rușine, nu aveam bani pentru susținerea copilului la școală în noul an școlar, foame cruntă, foame cruntă ce am îndurat eu și copilul meu, profesorii și colegii din clasă îi aduceau de mâncare la școală copilului meu și rechizite. Din cauza domnului Bodea eu nu am mai profesat în domeniul juridic din anul 2013, adio facultate, diplomă pentru care am muncit foarte mult. Domnul Bodea nu știe ce înseamnă o facultate și o carieră”, mai spune Maria Pârvu.

Maria Pârvu susține că Marius Bodea nu are ce căuta pe listele de parlamentari

Nu în ultimul rând, fosta angajată de la Aeroport consideră că primirea lui Marius Bodea în USR este dăunătoare partidului.

„Prezența domnului Bodea în USR Iași a scandalizat nu numai USR Iași, dar și ieșenii. Dacă tot doamna Chichirău a greșit și l-a primit în USR, Bodea trebuia să rămână doar un membru de partid și atât, nicidecum pe liste.

Doamna Chichirău este ieșeancă, paradoxal că nu știe sau nu vrea să știe sau se face că nu știe că domnul Bodea are în Iași o etichetă negativă, este blamat de ieșeni, nu dă dovada de un minim de civism, este cel care calcă pe cadavre pentru a-și atinge niște scopuri de multe ori murdare, cu minciuni, nu are un minim de respect pentru ieșeni și pentru oameni în general, deși Statutul demnitarilor art. 13 îl obligă, dar el nu cunoaște acest Statut, este bănuit de ieșeni de hoții, nu este considerat un politician, scandalagiu la PNL, atacă cu minciuni, minciuni în public pe cei pe care îi consideră superiori lui, așa cum a procedat și cu mine și cu mulți alții. Imposibil ca doamna deputat Chichirău să nu cunoască aceste aspecte”, încheie Maria Pârvu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *