Prima pagină » Local » O firmă locală a câștigat contractul de la Servicii Publice Iași SA! Flori anuale și bienale de 200.000 de euro
O firmă locală a câștigat contractul de la Servicii Publice Iași SA! Flori anuale și bienale de 200.000 de euro

O firmă locală a câștigat contractul de la Servicii Publice Iași SA! Flori anuale și bienale de 200.000 de euro

09 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

O firmă din Iași a câștigat contractul cu Primăria pentru furnizarea mai multor loturi de plante. Produsele vor fi folosite de autorități pentru campania de primăvară. Autoritatea contractantă a ales oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic

Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate aflată în subordinea Primăriei Iași, a finalizat o nouă achiziție pentru campania de primăvară. Este vorba despre furnizarea mai multor loturi de babyplant anuale și bienale. Contractul a fost câștigat de Garden Store din Iași. Valoarea finală a contractului este de 1.066.028 de lei fără TVA, aproape 200.000 de euro. Firma este controlată de Tiberius Ioan Mârț. În 2020, a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei, cu un număr de 2 angajați.

”Materialul floricol babyplant trebuie să fie în tăvițe alveolare, să fie sănătos, uniform, bine dezvoltat, cu o creștere viguroasă, la dimensiunile și specificațiile solicitate. Materialul săditor floricol trebuie să prezinte la data livrării stadiul de dezvoltare specificat în anexe, caracteristic pentru fiecare specie în parte. Materialul săditor floricol babyplant livrat va fi înrădăcinat în tăvițe alveolare, iar pe tăvițele alveolare va fi aplicat codul QR pentru identificarea cât mai corectă a soiului solicitat, conform reglementărilor în vigoare. Materialul săditor floricol la tăvițe alveolare ce se va achiziționa, va respecta condițiile de calitate prevăzute de standardele produselor vegetale în vigoare, autenticitatea soiului va fi de sută la sută și forma prezentată va fi compactă”, se arată în caietul de sarcini.

Anul trecut, SPI a cumpărat dale de cauciuc pentru locurile de joacă.

O firmă locală a câștigat contractul de la Servicii Publice Iași pentru 600.000 de tăvițe

SPI a stabilit că necesarul constă în 600.000 de tăvițe de plante anuale și bienale. Trebuie respectate și unele condiții privind transportul produselor.

”Materialul floricol babyplant trebuie transportat cu mijloace prevăzute cu sistem de climatizare pentru ca acestea să nu sufere șocuri termice și pentru a nu influența negativ creșterea și dezvoltarea acestora. Când transportul este făcut cu un vehicul acoperit, acesta va fi prevăzut cu sistem de ventilare, pentru a preveni orice deshidratare, condens sau șoc termic în timpul transportului. De asemenea, în timpul transportului, furnizorul va avea grijă să prevină ruperea, uscarea și deteriorarea materialului săditor. La sosirea la locul depozitării, materialul va fi verificat dacă a fost transportat corect. Dacă materialul este uscat, deteriorat sau necorespunzător cerințelor, beneficiarul va respinge materialul deteriorat sau tot lotul”, se mai arată în documentația procedurii.

În 2021, SPI a încheiat un contract similar cu firma menționată.

Firma din Iași a participat la o altă licitație organizată de SPI

Recent, SPI a organizat o altă licitație, pentru furnizarea mai multor loturi de turbă galbenă. La procedură a fost depusă o singură ofertă, cea a societății Garden Store SRL. Cantitatea maximă ce va fi furnizată în perioada 1 iunie 2021-30 martie 2023 este de 825.000 de litri.

”Substratul de cultură, pe bază de turbă blondă îmbunătățită, solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat, pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de babyplant și trebuie să prezinte calități constante pe întreaga durată a sezonului de plantări. Utilizarea substratului profesional pe bază de turbă blondă are o serie de avantaje: este liber de semințe de iarbă sau insecte, este liber de boli din complexul căderea plăntuțelor”, sunt condițiile cerute de autoritatea contractantă.

Contractul va avea o durată de 1 an. O firmă locală va furniza către SPI mai multe loturi de plante, după ce vor fi verificate de autoritatea contractantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`