O firmă cu sediul în Valea Adâncă va construi centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice, în Iași
Primăria Tomești din județul Iași a lansat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la finalul anului 2024, pe data de 30 decembrie. Contractul are ca obiectiv lucrările de execuție pentru construirea unui centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice.
O firmă din Valea Adâncă va construi un centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice, în Iași
Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, contractul are o prevedere bugetară de 4.189.343,95 lei, fără TVA, iar firmele interesate au avut posibilitatea depunerii ofertelor financiare până la data de 15 ianuarie 2025, ora 15:00. Astfel, în cadrul procedurii de licitație a fost trimisă o singură ofertă financiară. Este vorba de cea a asocierii Art Est Construcion 2008 SRL, administrată de Ciprian Ifrim, cu sediul în Valea Adâncă – lider de asociere – și Hersson Group SRL, administrată de Răzvan Florin Tudose.
„Clădirea C1 propusă are regimul de înălțime Parter + Etaj 1 și are funcțiunea de Centru de zi de asistentă și recuperare pentru persoane vârstnice. Centrul de zi oferă servicii sociale specializate pentru asistență și recuperare pentru un număr de 50 de persoane vârstnice, precum și servicii de îngrijire la domiciliu pentru minimum 25 de persoane vârstnice, realizate de o echipă mobilă. Construcția C1 propusă are un acces principal dinspre str. Mihail Codreanu. În clădirea C1 există accese distincte pentru personalul dedicat serviciului de îngrijire la domiciliu, personalul administrativ, și un acces pentru spațiile destinate depozitării și păstrării alimentelor. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități. Imobilul Cl pentru asistență și recuperare pentru persoane vârstnice, cu regim de înălțime PARTER + ETAJ, este configurat după cum urmează: Construcția Cl are ca funcțiuni la nivelul parterului: zona de primire și triere, și recepție, depozitare cărucioare, grupuri sanitare diferențiate pe sexe și pentru persoane cu dizabilități, zona administrativă (vestiare pe sexe, birou administrativ, birou director / șef de centru, arhiva), zona pentru personalul dedicat serviciului de îngrijire la domiciliu (birou, depozitare), camera tehnică, zona destinată păstrării și pregătirii alimentelor (vestiar diferențiat pe sexe, depozitat deșeuri, depozitat alimente, oficiu servire), sala de mese sau spațiu multifuncțional cu depozitare proprie. Construcția Cl are ca funcțiuni la nivelul etajului: vestiare diferențiate pe sexe, sală fizioterapie, gimnastică medicală, kinetoterapie, sală masaj, dușuri diferențiate pe sexe, cabinet consiliere juridică / informare, cabinet psihoterapie / consiliere psihologică, zonă spălătorie (cam. Lenjerie murdară, spălătorie / uscătorie, călcătorie / lenjerie curată), frizerie / manichiură / pedichiură”, se arată în caietul de sarcini ale procedurii de licitație.
În comuna Tomești, rețeaua de gaze naturale va fi extinsă de o firmă din Iași
Pe data de 24 decembrie 2024, Primăria Tomești a lansat procedura de licitație, iar firmele interesate de contract au avut timp până pe data de 8 ianuarie 2025 să depună ofertele financiare. Astfel, în cadrul procedurii s-a înscris firma Termoinstal Moldova SRL, controlată de Alexandru Vasilachi – lider de asociere –, alături de Termo Sanital Company SRL, administrată de Sandu Frațian. Contractul are o valoare de 3.214.651,97 lei, fără TVA, adică 3.825.435,74 lei, cu TVA inclus.
„Extinderile de rețea gaze naturale presiune medie și redusă din Comuna Tomești, satele Vlădiceni, Tomești și Chicerea, în lungime totală de 5499.00 m, presiune medie si redusă. La principalele intersecții ale conductelor de distribuție și la subtraversări se vor monta robinete din polietilenă sau din oțel, în funcție de considerentele tehnice și economice. Robinetele din oțel se montează în cămine de tip vane, tip I, II, și III, în funcție de numărul și gabaritul lor. Robinetele din polietilenă de înaltă densitate se montează îngropat, cu tijele de manevră protejate în tuburi. La traversarea drumurilor, conducta va fi montată în tub de protecție din OL / PE / PVC, fiind prevăzut la capetele tubului cu răsuflători. Traseul conductelor de distribuție va fi, pe cât posibil, rectiliniu. Pentru depistarea eventualelor scăpări de gaze, pe traseul conductelor de gaze se vor monta răsuflători la capetele tuburilor de protecție, la schimbările de direcție și la ramificații. Răsuflătorile vor fi de tip «spațiu verde» sau poziționate în carosabil cu capace din fontă. Conductele din oțel se vor monta la traversarea diferitelor obstacole (căi ferate și / sau linii de tramvai, traversări de cursuri de ape etc.), în terenuri instabile care prezintă pericol de alunecări, mlăștinoase și terenuri sensibile la înmuiere”, se arată în documentele publicate pe SEAP.
Astfel, o firmă cu sediul în Valea Adâncă va construi centru de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice, în Iași. Proiectul depășește 4 milioane de lei.