O firmă din Maramureș s-a lipit la un contract de la Primăria Iași! Pont de 1,7 milioane euro pentru modernizarea unei instituții de învățământ

O firmă din Maramureș s-a lipit la un contract de la Primăria Iași! Pont de 1,7 milioane euro pentru modernizarea unei instituții de învățământ

18 mai 2022, 02:00
Vlad Rotaru, în Local

O firmă din județul Maramureș s-a lipit la un contract nou de la Primăria Iași. Societatea Mădbeton SRL va reabilita o grădiniță din cartierul Tătărași, contractual fiind de circa 1,7 milioane de euro. Contractul cu Primăria Iași se adaugă la alte proiecte prinse de firma din județul Maramureș în municipiu

O singură ofertă a fost depusă pentru reabilitarea unei instituții de învățământ din municipiul Iași. Primăria a trecut la reabilitarea si modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 13 Iași, din strada Vasile Lupu, cartierul Tătărași, proiect cu o valoare de 8,5 milioane lei (1,7 milioane de euro). Lucrările legate de reabilitarea grădiniței din Iași ar urma să fie efectuate în termen de 16 luni, conform contractului.

O firmă din Maramureș s-a lipit la un contract cu Primăria Iași! Investiție într-o grădiniță din oraș

La procedura derulată de Primăria Iași a fost depusă o singură ofertă. Este vorba de asocierea formată din firmele MădBetob SRL – Nobel Home Serices SRL – Electo Andsilv SRL. Asocierea respectivă a venit și cu unii subcontractanți la această licitație derulată de Primăria municipiului Iași. Este vorba de Fire Stopping Engineering SRL, Electricall SRL, Kadata Prest SRL. După analiza ofertei, municipalitatea va decide dacă aceasta se califică pentru semnarea contractului de lucrări.

Firmă cu lipici la instituțiile din județul Iași

Firma Mădbeton SRL colaborează și cu Consiliul Județean Iași pentru reabilitarea Muzeului „Nicolae Gane”, dar și cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru  refacerea Corpului O al instituției de învățământ superior, situate pe bulevardul Carol I din municipiu. Contractul derulat cu CJ Iași are o valoare de 3,2 milioane lei (647 mii euro), lucrările urmând a fi gata în cursul acestui an. Proiectul derulat în colaborare cu Universitatea Cuza are o valoare de 14 milioane lei (2,8 milioane de euro).

Cum vor arăta lucrările la grădinița din cartierul Tătărași?

Investiția de la Grădinița nr.13 va fi gestionată prin fonduri europene, în baza Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Oferta firmei Mădbeton SRL va fi analizată până în luna septembrie 2022, conform caietului de sarcini. Grădinița din Tătărași va fi refăcută pe 2.600 mp, regimul de înălțime fiind de P+1, conform municipalității ieșene.

Proiectul a fost realizat de firma BDP Construct SRL. Lucrările la o altă grădiniță din zona Bucium a stârnit un scandal uriaș printre localnicii din zonă, nemulțumiți de faptul că proiectul de racordare la canalizare a acesteia nu va cuprinde și locuințele lor. Firma din Maramureș care s-a lipit la un contract de la Primăria Iași va trebui să finalizeze proiectul până la finalul anului 2024, conform graficului de lucrări.

Comentarii
  • Dati hrana proștilor? Spune-ți ce partid recomanda firma . Sau cu cine lucrează din iasi, firme. Mafie ordinara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *