Prima pagină » Economic Local » O firmă din Luxemburg furnizează autocamioane la Primăria Iași! Contractul are o valoare de 60.000 de euro
O firmă din Luxemburg furnizează autocamioane la Primăria Iași! Contractul are o valoare de 60.000 de euro

O firmă din Luxemburg furnizează autocamioane la Primăria Iași! Contractul are o valoare de 60.000 de euro

26 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Parcul auto din dotarea Servicii Publice Iași SA, din subordinea Primăriei Iași, va fi extins. La procedura demarată a fost depusă o singură ofertă, din partea unei societăți controlate de afaceriști din Luxemburg. Oferta a fost declarată câștigătoare

Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate aflată în subordinea Primăriei Iași, a finalizat o nouă achiziție pentru modernizarea parcului auto. Autoritatea contractantă a alocat 315.000 de lei, fără TVA, aproape 60.000 de euro pentru achiziția unui autocamion. La licitația demarată recent s-a prezentat o singură societate: AIC Trucks SRL, din județul Ilfov, care a fost desemnată și câștigătoare.
Aceasta a depus o ofertă finală de 307.000 de lei, fără TVA. Societatea este deținută de Maurizio Michele Giovanno Rossetto (13 la sută), Afin Holding SA Luxemburg (52 la sută), Sjors Heertum Rom SRL (35 la sută). În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 268,6 milioane de lei, un profit de 4,7 milioane de lei, datorii de 99,9 milioane de lei, cu un număr de 62 de angajați. SPI a organizat proceduri și pentru înfrumusețarea parcurilor din oraș.

Firma furnizoare trebuie să asigure o garanție de minimum 24 de luni

Specificațiile tehnice arată că autocamionul trebuie să aibă motor Diesel, cu o capacitate cilindrică de 9.000 cmc, rezervor de 400 de litri, benă basculabilă etc.

„Termenul de garanție pentru produsul contractat va fi de minimum 24 de luni de la data punerii în funcțiune, respectiv semnarea procesului-verbal de recepție de către reprezentanții autorității contractante. În perioada de garanție, ofertantul va trebui să asigure mentenanța autocamionului, toate intervențiile necesare în mod gratuit, pentru a repara defecțiunile în timp, din cauza unor probleme de fabricare sau montare. Dacă apar defecțiuni din cauza modului de exploatare, ofertantul are obligația de a asigura service-ul pe cheltuiala autorității contractante”, se arată în caietul de sarcini.

SPI cumpără sisteme de climatizare pentru sera din Aleea Tudor Neculai

Recent, SPI a demarat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de mese mobile pentru sera de flori din zona Aleaa Tudor Neculai, dar și sisteme de automatizare și climatizare. Valoarea estimată a contractului este de 709.800 de lei, fără TVA, adică aproximativ 140.000 de euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Etnis SRL, din Iași.

„Termenul de garanție pentru echipamente este de minimum 24 de luni (garanția include un angajament asumat de vânzator față de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a prețului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condițiilor enunțate în declarațiile referitoare la garanție și în propunerea tehnică)”, se arată în documentația procedurii.

Societatea este controlată de Eduard Ignat (95 la sută) și Maria Ignat (5 la sută). În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 6,2 milioane de lei, profit de 212.701 lei, datorii de 1,2 milioane de lei, cu un număr de 56 de angajați. Totodată, SPI a demarat lucrări și pentru extinderea serei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *