O firmă din județul Neamț va face drumurile din Miroslava! Aproape 5 milioane de euro pentru firma Danlin XXL

O firmă din județul Neamț va face drumurile din Miroslava! Aproape 5 milioane de euro pentru firma Danlin XXL

20 iun. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

O firmă din județul Neamț va reface drumurile din comuna ieșeană Miroslava. Danlin XXL SRL din Neamț va încasa aproape 5 milioane de euro, pentru a moderniza 12 străzi din comuna aflată în zona metropolitană a municipiului Iași. Firma din județul Neamț a prins contracte de milioane de euro și la Consiliul Județean Iași

Asocierea Danlin XXL – SC Electroaxa SRL – SC Mihoc Oil SRL – SC Hidroterm SRL a prins un contract de reabilitare a unor străzi din comuna ieșeană Miroslava. Valoarea contractului este de 24,3 milioane lei (4.92 milioane de euro), la mijloc fiind reabilitarea a 12 străzi din comuna aflată în zona metropolitană a municipiului Iași. Investiția prevede și alte lucrări adiacente reabilitării străzilor, conform celor de la Primăria comunei Miroslava. Durata contractului pentru reabilitarea acestor străzi este de 48 de luni.

O firmă din județul Neamț va reface drumurile din comuna Miroslava

Firma Danlin XXL din Secuieni, județul Neamț, a mai prins și alte contracte în județul Iași, în special cele derulate prin Consiliul Județean. Danlin XXL este administrată de Dan Amurăriței. În cursul anului 2021 a avut o cifră de afaceri de 219,9 milioane lei, un profit de 45,2 milioane lei și datorii de 51,4 milioane lei, la un număr de 303 angajați.

Peste 10 kilometri de drumuri vor fi refăcute în comuna Miroslava

Proiectul de la Miroslava este depus spre finanțare prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Totuși, procedura de licitație are o clauză suspensivă, respectiv faptul că ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în funcție de asigurarea sursei de finanțare.

„Primăria intenționează să modernizeze prin asfaltare 12 străzi echipate cu rețea de canalizare, mai multe dintre acestea fiind pe lista celor mai solicitate lucrări de către miroslăveni. Pe lângă asfaltare, lucrările vor implica și relocarea unor rețele electrice, trasarea de marcaje rutiere și aducerea la cotă a branșamentelor de gaze naturale. Lungimea totală a străzilor care vor fi modernizate este de 10,642 kilometri”, au transmis cei de la Primăria comunei Miroslava.

Lista străzilor care vor fi reabilitate în comuna Miroslava

Conform contractului, vor fi modernizate mai mute străzi. În satul Valea Adâncă vor fi reabilitate străzile Iazului, Cornești, Prunilor. În satul Valea Ursului vor fi reabilitate străzile Emil Racoviță, Ion Creangă, Ionel Teodoreanu, Mihail Sadoveanu și strada Primăverii. În satul Ciurbești, va fi refăcută strada Neculai Hârțan, iar în satul Cornești va fi refăcută strada Ciprian Porumbescu. Din satul Uricani, va fi refăcută legătura dintre strada Eroilor cu strada Beldiman, iar în satul Miroslava vor fi efectuate lucrări pe strada Stadionului.

Recent, Primăria comunei Miroslava a demarat procedurile pentru construcția a două sensuri giratorii în localitate, în zonele cele mai aglomerate. Primul sens giratoriu va fi amenajat în localitatea Vorovești, la intersecția străzilor Prof. Dumitru Pricop, Principală, Militari și Ion Neculce. Al doilea sens giratoriu va fi construit în localitatea Valea Adâncă, la intersecția străzilor Livezilor, Bazei, Principală, Costea Vodă și Cornești.

La acestea, se adaugă contractul cu firma din județul Neamț, care va reface drumurile din comuna Miroslava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *