Prima pagină » Local » O firmă din Iași vinde turbă pentru flori în cadrul campaniei de primăvară a Primăriei
O firmă din Iași vinde turbă pentru flori în cadrul campaniei de primăvară a Primăriei

O firmă din Iași vinde turbă pentru flori în cadrul campaniei de primăvară a Primăriei

15 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Servicii Publice Iași SA continuă seria de achiziții. A fost lansată procedura privind furnizarea mai multor cantități de turbă galbenă pentru producerea răsadurilor de flori. La licitație a fost depusă o singură ofertă.

Servicii Publice Iași (SPI) SA, societate aflată în subordinea Primăriei, cumpără turbă galbenă pentru răsaduri. Recent a fost lansată licitația, situație în care a fost depusă o singură ofertă, din partea societății Garden Store SRL, cu sediul social în Iași. Valoarea estimată a contractului este de 287.350 de lei, fără TVA, adică 60.000 de euro. Firma este deținută de Ioan Tiberius Mârț și Ramona Gabriela Mârț. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei, datorii de 759.891 de lei, cu un număr de 2 angajați.

”Substratul de cultură pe bază de turbă blondă îmbunătățită solicitat trebuie să fie de înaltă calitate, complet fertilizat pentru asigurarea dezvoltării plantelor aflate în faza de babyplant și trebuie să prezinte calități constante pe întreaga durată a sezonului de plantări. Utilizarea substratului profesional pe bază de turbă blondă are o serie de avantaje, printre care că este liber de semințe de iarbă sau insecte”, sunt condițiile cerute de autoritatea contractantă.

În 2021, SPI a încheiat un contract similar cu firma menționată.

Servicii Publice cumpără turbă pentru flori pe baza unui contract ce se va derula timp de 1 an

Cantitatea maximă ce va fi furnizată este de 825.000 de litri.

”Autoritatea contractantă are dreptul să verifice prin analize de laborator şi / sau teste determinarea conformităţii produselor ofertate. La solicitarea autorităţii contractante, ofertantul este obligat să participe la efectuarea testelor pentru determinarea conformităţii produselor ofertate. Fiecare livrare va fi însoțită de certificatele de calitate corespunzătoare, declarații de conformitate sau buletine de analiză, în funcție de natura/proveniența produselor”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Turba va fi utilizată pentru producerea răsadurilor de flori în tăvițe alveolare, ghivece cu diametrul de 8-21 cm și jardiniere cu lungime cuprinsă între 40 și 60 cm. Anul trecut, SPI a cumpărat dale de cauciuc pentru locurile de joacă.

Sera SPI din zona CUG a fost dotată cu mese mobile

Nu în ultimul rând, în cursul anului 2021, SPI a demarat procedura privind furnizarea mai multor loturi de mese mobile pentru sera de flori din zona Aleea Tudor Neculai, dar și sisteme de automatizare și climatizare. Valoarea estimată a contractului este de 709.800 de lei, fără TVA, aproximativ 140.000 de euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Etnis SRL, din Iași. Societatea este controlată de Eduard Ignat (95 la sută) și Maria Ignat (5 la sută).

În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 6,2 milioane de lei, profit de 212.701 lei, datorii de 1,2 milioane de lei, cu un număr de 56 de angajați. De precizat este că oferta firmei din Iași depusă la licitația pentru furnizarea mai multor loturi de turbă galbenă a intrat în etapa de evaluare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`