Prima pagină » Eveniment-Social » O firmă din Iași va rezolva problema consumului din apometre! Contractul este de 260.000 de euro
O firmă din Iași va rezolva problema consumului din apometre! Contractul este de 260.000 de euro

O firmă din Iași va rezolva problema consumului din apometre! Contractul este de 260.000 de euro

22 oct. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Eveniment-Social

Recent, Apavital SA, societatea de apă-canal, a finalizat o licitație pentru realizarea contorizării la nivel de scară a blocurilor din localitatea Târgu Frumos. Din cauză că unii proprietari nu-și plăteau utilitățile, furnizarea apei potabile era sistată, fiind afectați și clienții care plăteau. Asta, deoarece nu exista contorizare individuală. În consecință, contractul a fost semnat cu societatea Inbit SRL, care a depus o ofertă financiară de 1,3 milioane de lei, fără TVA, aproape 260.000 de euro. Sunt vizate blocurile de pe străzile Cuza Vodă, Ecaterina Teodoroiu, Bogdan Vodă, Petru Rareș, Ștefan cel Mare și strada Măicuța. La licitație a participat societatea Instal Com Term SRL, dar oferta financiară nu a fost acceptată.

Sunt vizate 80 de scări

Firma câștigătoare trebuie să monteze echipamentele în 49 de blocuri. „Documentația are ca obiect contorizarea la nivel de scară a unui număr de 49 de blocuri (P+4) ce însumează un total de 80 de scări, din localitatea Târgu Frumos, județul Iași. Încă din faza de proiectare și de construire a acestor blocuri, instalația de alimentare cu apă potabilă a fost realizată într-un mod în care astăzi afectează cerințele de bună funcționare și de intervenție în caz de avarie. Conducta de alimentare cu apă potabilă trece prin subsolul blocurilor de la o scară la alta, respectiv de la un bloc la alt bloc. De asemenea, la o serie de blocuri, contorizarea actuală este asigurată prin apometre generale ce măsoară consumul de apă pentru mai multe scări, sistarea alimentării cu apă în cazul în care apar întârzieri la plata facturilor afectând și scări de bloc cu locatari cu «plata la zi»”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *