Prima pagină » Local » O firmă din Iași se va ocupa de expertizarea clădirilor administrate de Primărie! Contractul are o valoare de 30.000 de euro
O firmă din Iași se va ocupa de expertizarea clădirilor administrate de Primărie! Contractul are o valoare de 30.000 de euro

O firmă din Iași se va ocupa de expertizarea clădirilor administrate de Primărie! Contractul are o valoare de 30.000 de euro

30 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Clădirile din municipiul Iași vor fi expertizate de o firmă specializată. La licitația pentru furnizarea serviciilor s-a prezentat o singură societate. În funcție de rezultate, vor fi cunoscute și costurile de reabilitare a clădirilor aflate în administrarea municipalității

Municipalitatea ieșeană a anunțat noi achiziții. Recent a fost finalizată licitația privind realizarea expertizelor tehnice pentru imobilele aflate în proprietatea sau administrarea municipalității. Valoarea estimată a contractului este de 168.000 de lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro.

Procedura a fost adjudecată de societatea Techmedia Electronics, cu sediul social în municipiul Iași. Oferta depusă are o valoare echivalentă cu prevederea bugetară. Societatea este condusă de doi asociați: Mihai și Constantin Buza. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1,9 milioane de lei, profit de 1,5 milioane de lei, cu un număr de 5 angajați. Sute de imobile din municipiul Iași sunt incluse în lista celor expertizate seismic și care se pot prăbuși la un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter.

Firma câștigătoare va realiza mai multe măsurători

Conform caietului de sarcini, firma câștigătoare trebuie să respecte mai multe cerințe impuse de autoritatea contractantă.

„Expertizele vor cuprinde: sinteza evaluării, date istorice referitoare la perioada construirii imobilului și nivelul reglementărilor de proiectare aplicate, date generale care să descrie condițiile seismice ale amplasamentului, date privitoare la sistemul structural și la elementele structurale. Se vor face aprecieri globale, calitative privind capacitatea sistemului structural de a rezista la acțiuni seismice. Documentația trebuie să conțină variantele de intervenție asupra imobilului, precum și recomandarea expertului privind soluția cea mai eficientă din punct de vedere tehnico-economic”, se arată în documentația procedurii.

Primăria Iași a cerut și lucrări de proiectare la Mănăstirea Galata, în vederea modernizării

Totodată, recent, Primăria Iași a demarat și licitația pentru realizarea serviciilor de proiectare în cadrul obiectivului „Reabilitarea ansamblului monument istoric Mănăstirea Galata”. Valoarea estimată a contractului este de 400.000 de lei, fără TVA, adică aproape 80.000 de euro.

„În prezent se constată fisuri în zidăria anumitor pereți portanți și neportanți. Se pot observa infiltrații din apa subterană la nivelul solului, precum și unele zone afectate de biodegradare. Finisajele exterioare prezintă porțiuni degradate, cu desprinderi și fragmente lipsă”, se arată în caietul de sarcini.

Ansamblul este format din Biserica „Înălțarea Domnului” (1582), Palatul Domnesc (1726), Turnul Clopotniță (1584), zidul de incintă (1584). Biserica „Înălțarea Domnului” are calitatea de asociat în cadrul acestui proiect. Nu în ultimul rând, municipalitatea ieșeană pregătește recepția lucrărilor ce au vizat modernizarea Palatului „Braunstein”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *