Prima pagină » Local » O firmă din Iași se va ocupa de dotarea Centrului Multifuncțional din zona Cicoarei. Valoarea contractului a ajuns la peste 200 de mii de lei

O firmă din Iași se va ocupa de dotarea Centrului Multifuncțional din zona Cicoarei. Valoarea contractului a ajuns la peste 200 de mii de lei

11 dec. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

S.C. Giros Company SRL este o firmă din Iași care se va ocupa de dotarea Centrului Multifuncțional din zona Cicoarei. Societatea a câștigat licitația pentru un lot

Administrația locală ieșeană a publicat, în luna octombrie 2023, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), procedura de licitație cu privire la achiziționarea mobilierului urban pentru centrul multifuncțional Cicoarei. Inițiativa face parte din proiectul integrat de regenerare urbană și socială.

O firmă din Iași se va ocupa de dotarea Centrului Multifuncțional din zona Cicoarei. Câștigătorul licitației a fost anunțat recent

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), societatea Giros Company SRL a câștigat contractul pentru un singur lot din cele 3 publicate. Practic, firma administrată de Cătălina Doina Balasescu se va ocupa de dotările IT. Contractul are o valoare totală de 224.600 de lei, fără TVA. Este important de precizat faptul că Giros Company SRL a fost singura societate interesată pentru a participa la licitație, însă aceasta a depus oferta financiară doar pentru lotul 2, iar lotul 1, care includea dotările clădirii unde va fi găzduit Centrul Multifuncțional, și lotul 3, privind achiziția dotărilor din exteriorul clădirii, au fost anulate prin neparticiparea vreunui ofertant.

„Dotările pentru achiziționare sunt reglementate conform legislației naționale și a standardelor armonizate cu legislația UE și au fost lotizate în 3 componente în funcție de specificul lor. Echipamentele/dotările care se vor achiziționa vor fi noi și performante, respectând standardele europene privind protecția mediului și a sănătății umane. Specificăm faptul că investiția prevede măsuri de îmbunătățire a calității mediului înconjurător și de creștere a eficienței energetice prin achiziționarea unor echipamente și dotări de specialitate eficiente din punct de vedere energetic. Ofertanții vor avea în vedere pentru lucrările de montat/asistență tehnică la montaj și reparații/revizii prin respectarea legislației în vigoare”, se arăta în documentele procedurii de licitație publicate.

Contractul de finanțare a fost semnat în anul 2020

Contractul de finanțare a proiectului integrat de regenerare urbană și socială din zona Cicoarei prin construirea unui centru multifuncțional a fost semnat luna mai a anului 2020. Însă acesta bate pasul pe loc, nicio firmă nu este interesată de dotarea cu mobilier atât în exteriorul centrului, cât și în interiorul acestuia.

„Obiectivul «Proiect integrat de regenerare urbană și socială în zona Cicoarei – Centrul Multifuncțional Cicoarei» constă în construirea unui centru multifuncțional în zona Cicoarei, pentru activități educaționale, culturale, pentru persoanele defavorizate din această zonă. Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Axei 4.3 POR, în martie 2019 și contractul de finanțare a fost semnat în mai 2020. Valoarea totală a proiectului este de 16.846.646,85 lei inclusiv TVA iar implementarea proiectului se va desfășura în perioada 2020-2023”, mai era precizat în caietul de sarcini al procedurii de licitație lansate în luna octombrie 2023.

O firmă din Iași se va ocupa de dotarea Centrului Multifuncțional din zona Cicoarei. Giros Company SRL are o vechime de 29 de ani pe piață și are ca obiect de activitate „Comerț cu ridicata al altor mașini și echipamente de birou”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *