Prima pagină » Economic Local » O firmă din Iași se va ocupa de asfaltările comandate de ApaVital SA! Contractul a ajuns la 270.000 de euro
O firmă din Iași se va ocupa de asfaltările comandate de ApaVital SA! Contractul a ajuns la 270.000 de euro

O firmă din Iași se va ocupa de asfaltările comandate de ApaVital SA! Contractul a ajuns la 270.000 de euro

24 apr. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

ApaVital intenționează să readucă drumurile la forma inițială acolo unde s-au realizat lucrări de investiții. Sunt incluse străzi din municipiul Iași și municipiul Pașcani. Contractul a fost câștigat de către o societate din Iași. A fost aleasă oferta cu prețul cel mai mic

Compania de apă-canal a finalizat una dintre achizițiile anunțate. Recent, ApaVital SA a lansat o licitație pentru refacerea sistemului rutier afectat de intervențiile realizate la rețelele de distribuție a apei potabile și a canalizării. Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.643.399 lei, fără TVA, aproape 350.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că prețul cel mai bun a fost oferit de societatea Vam Sofi Trans SRL. Valoarea finală a contractului a ajuns la 1.373.960 lei, fără TVA, aproape 270.000 de euro. Societatea este deținută de Ionuț Andrei Vlad. Firma a declarat în 2019 o cifră de afaceri de 7,7 milioane de lei, profit de 512.398 de lei și un număr de 35 de angajați. La procedură au mai depus oferte societățile Stef Invest SRL și Citadin SA, dar au fost declarate neconforme. Citadin SA a încheiat în trecut mai multe contracte cu ApaVital.

Societatea câștigătoare va efectua asfaltări în municipiile Iași și Pașcani

Conform caietului de sarcini, pe raza muncipiului Iași vor fi realizate lucrări de refacere a sistemului rutier de tip foarte greu, greu, mediu și ușor. Totodată, se va reface stratul de uzură cu grosimea de 4-5 centimetri. Suprafața totală vizată este de 8.400 de metri pătrați.

„În funcție de necesitățile concrete, cantitățile vor putea fi diminuate sau transferate de la o poziție de lucrări la alta, fără a modifica valoarea totală (se va diminua cantitatea la o poziție și suplimenta la alta). Amplasamentele pentru refacere vor fi precizate de beneficiar prin comandă și vor fi preluate de executant conform metodologiei tehnologice ce trebuie respectată în cadrul lucrărilor premergătoare refacerii sistemului rutier”, se arată în documentația procedurii.

Aceleași intervenții vor fi realizate și în municipiul Pașcani, dar și în comunele înconjurătoare. Suprafața afectată de lucrări este de 680 de metri pătrați. Vor fi acoperite zone ca Moțca, Hărmănești, Todirești, Stolniceni – Prăjescu, Mogoșești-Siret, Lespezi, Ciohorăni, Miroslovești, Mircești, Hălăucești, Sirețel, Al.I. Cuza și Ruginoasa.

ApaVital cumpără hidranți subterani de 70.000 de euro

Totodată, compania de apă-canal va organiza pe data de 05.05.2021 o licitație pentru achiziția mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro. În total, vor fi achiziționați 160 de hidranți subterani. Adâncimea de instalare este de 1.25 metri. Pe lista de achiziții se află și 160 de cutii de protecție.

„Necesitatea achiziționării acestor hidranți subterani, pentru asigurarea intervenției operative de limitarea și stingerea incendiilor, igienizarea și descărcarea rețelelor de distribuție în urma intervențiilor din sistemul de alimentare ApaVital, a fost creată de motivația protejării bunurilor și mediului împotriva efectelor situațiilor de urgență și menținerii instalațiilor de apă potabilă în parametrii optimi”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. Perioada de garanție a produselor trebuie să fie de minimum 24 de luni. În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de către o firmă din Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *