Prima pagină » Local » O firmă din Iași furnizează un milion de flori la Servicii Publice. Acestea vor fi plantate în oraș în perioada Paștelui – FOTO

O firmă din Iași furnizează un milion de flori la Servicii Publice. Acestea vor fi plantate în oraș în perioada Paștelui – FOTO

06 mart. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Firma Garden Store SRL, din Iași, va livra un milion de flori către Servicii Publice după ce a câștigat licitația de 250 de mii de euro. Acestea vor fi plantate prin oraș după ce vor sta câteva săptămâni în seră

Procedura a fost câștigată de societatea Garden Store SRL, din sat Rediu Aldei, comuna Aroneanu, județul Iași, cu o ofertă de 208.880 de lei, fără TVA. Firma este condusă de Ioan Tiberius și Ramona Gabriela Mârț. În anii trecuți, compania a mai câștigat și alte licitații de la Servicii Publice, însă pentru mai puține flori.

O firmă din Iași livrează florile la Servicii Publice

Stadiul de dezvoltare a florilor trebuie să fie între 4 și 6 săptămâni, cu 4 săptămâni înainte de înflorire. Acestea sunt plantate în serele de la Servicii Publice, după care vor fi replantate în oraș. Florile vor fi de toate culorile, iar cele mai multe sunt begoniile și panseluțele. În funcție de tip, acestea vor începe să fie replantate treptat prin oraș, începând cu luna aprilie 2024.

„Materialul floricol babyplant trebuie să fie în tăvițe alveolare, să fie sănătos, uniform, bine dezvoltat, cu o creștere viguroasă, la dimensiunile și specificațiile solicitate. Materialul săditor floricol trebuie să prezinte la data livrării stadiul de dezvoltare specificat în anexe, caracteristic pentru fiecare specie în parte. Materialul săditor floricol babyplant livrat va fi înrădăcinat în tăvițe alveolare, iar pe tăvițele alveolare va fi aplicat codul QR pentru identificarea cât mai corectă a soiului solicitat, conform reglementărilor în vigoare. Materialul săditor floricol la tăvițe alveolare ce se va achiziționa, va respecta condițiile de calitate prevăzute de standardele produselor vegetale în vigoare, autenticitatea soiului va fi de sută la sută și forma prezentată va fi compactă”, se arată în caietul de sarcini.

Florile vor fi plantate în perioada Paștelui

Începând cu luna aprilie, prin oraș vor apărea petuniile și mușcatele, iar până la sărbătorile de Paște vor fi plantate toate cele 1,2 de milioane de bucăți. Ulterior, vor fi plantate și restul florilor până în perioada de vară. În aceste momente, echipele de la Servicii Publice lucrează prin cartierele din Iași pentru a reamenaja spațiile verzi. Gardurile vii sunt scoase, iar ulterior este plantat gazon.

„Deja am primit prima tranșă de flori și sunt îngrijite deja la serele noastre din CUG. Imediat, în a doua parte a lunii aprilie, vor fi deja plantate și prin oraș. Anul acesta este unul foarte prielnic pentru noi și vom reuși să facem tot ce ne-am propus”, a precizat Laurențiu Ivan, directorul general Servicii Publice Iași.

O firmă din Iași va asigura florile pentru Servicii Publice și anul acesta. Plantele vor ajunge în zonele verzi din municipiu pentru a înfrumuseța orașul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
27 iulie 2024
27 iulie 2024