Prima pagină » Local » O firmă din Iași, amendată aiurea, a câștigat procesul cu Primăria. Scandalul a izbucnit de la depozitarea unor deșeuri (Exclusiv)
O firmă din Iași, amendată aiurea, a câștigat procesul cu Primăria. Scandalul a izbucnit de la depozitarea unor deșeuri (Exclusiv)

O firmă din Iași, amendată aiurea, a câștigat procesul cu Primăria. Scandalul a izbucnit de la depozitarea unor deșeuri (Exclusiv)

10 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Primăria, prin Biroul de Reglementare Transporturi Urbane, a pierdut procesul ce îi fusese intentat de o firmă din Iași care fusese amendată aiurea. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis plângerea contravențională formulată de SC Viviene SRL. Judecătorii ieșeni au dispus anularea procesului-verbal de contravenție din 8 aprilie 2021

O firmă din Iași, amendată aiurea, a câștigat procesul pe care l-a intentat Biroului de Reglementare Transporturi Urbane, din cadrul municipalității ieșene. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis plângerea contravențională formulată de SC Viviene SRL.

„Instanța admite plângerea contravenţională formulată de petenta Viviene SRL în contradictoriu cu intimatul UAT Iași – Direcţia Tehnică şi Servicii Comunitare – Biroul de Reglementare Transporturi Urbane. Anulează procesul-verbal de contravenţie nr. 10171 din 8 aprilie 2021. Exonerează petenta de la plata amenzii de 2.500 de lei. Obligă intimatul la plata către petentă a sumei de 20 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, constând în taxă judiciară de timbru”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o situație referitoare la firma Viviene SRL.

O firmă din Iași, amendată aiurea, a câștigat procesul

De remarcat este faptul că decizia luată acum două zile de Judecătoria Iași nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre societatea comercială Viviene SRL și Unitatea Administrativ-Teritorială Iași – Direcția Tehnică și Servicii Comunitare – Birou Reglementare Transporturi Urbane a început pe data de 13 mai 2021.

Prin cererea adresată instanței de judecată, Daniel Sava Avătăjiței, reprezentantul SC Viviene SRL Iași, le-a cerut magistraților să dispună anularea procesului-verbal nr. 10171 din 8 aprilie 2021. Reclamantul a susținut în plângerea depusă la instanță că sancțiunea primită este nelegală. Astfel, aceștia au subliniat că au fost sancționați cu suma de 2.500 de lei pe motiv că ar fi depozitat în mod necorespunzător gunoaie rezultate de la construcții (moloz – n.r.).

O sancțiune de 2.500 de lei, anulată de judecătorii ieșeni

Reprezentantul SC Viviene SRL Iași a mai menționat că firma aceasta nu ar fi avut legătură cu gunoiul respectiv. Mai mult, Daniel Sava Avătăjiței a subliniat că inspectorul care ar fi dat sancțiunea, respectiv Gabriel Ghergheșanu, nu ar fi luat în calcul că societatea comercială avea un contract încheiat cu SC Salubris SA Iași.

„Am renovat un spațiu și am încheiat un contract cu SC Salubris SA, pentru a prelua gunoiul rezultat în urma acțiunii. În dimineața respectivă, muncitorii au scos sacii cu moloz, urmând să ajungă un container de la Salubris, în care să fie încărcați. Acest inspector, Gabriel Ghergheșanu, a venit atunci cu 2 polițiști locali. Le-am arătat că am contract cu Salubris, pentru a prelua sacii respectivi, cei de la Poliția Locală au înțeles. Domnul Ghergheșanu a mers și a amendat firma Viviene SRL, chiar dacă la acel spațiu era vorba despre o altă firmă”, a declarat ieri reprezentantul firmei Viviene SRL, Daniel Sava Avătăjiței.

De asemenea, reporterii BZI au încercat ieri să-l contacteze telefonic și pe fostul inspector Gabriel Ghergheșanu, însă fără succes. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat o altă situație în care s-a regăsit fostul inspector Gabriel Ghergheșanu.

Reprezentanții Primăriei Iași: „Vom analiza ce s-a întâmplat acolo”

În schimb, reprezentanții Primăriei Municipiului Iași au spus că vor analiza ce s-a întâmplat și vor lua o decizie în ceea ce privește dosarul amintit.

„Vom analiza ce s-a întâmplat acolo. Dacă există o cale de atac, cel mai probabil o vom exercita. În orice caz, vom respecta decizia finală a instanței, indiferent care va fi aceasta”, a declarat ieri Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Astfel, o firmă din Iași, amendată aiurea, a câștigat procesul cu primăria, iar, acum, rămâne de văzut dacă decizia va fi sau nu contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *