Prima pagină » Local » O firmă din Galați se va ocupa de modernizarea terenului sintetic de la Stadionul ”Emil Alexandrescu”
O firmă din Galați se va ocupa de modernizarea terenului sintetic de la Stadionul ”Emil Alexandrescu”

O firmă din Galați se va ocupa de modernizarea terenului sintetic de la Stadionul ”Emil Alexandrescu”

05 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Primăria Iași a finalizat licitația pentru modernizarea terenului sintetic de la Stadionul ”Emil Alexandrescu”. Contractul a fost semnat cu o firmă din Bacău, cu o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei. Prețul cel mai mic a fost un criteriu de selecție a ofertelor

Municipalitatea ieșeană investește în Stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou. Recent, a fost finalizată procedura pentru modernizarea terenului sintetic. Contractul a fost câștigat de Top Sport Solutions SRL, din Galați, cu o ofertă financiară de 748.003 lei, fără TVA, aproape 150.000 euro. Societatea este deținută de Nicolae Cătălin Albu. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 milioane lei, profit de 156.818 lei, datorii de 471.341 lei, cu un număr de 4 angajați.

„Se decopertează suprafața de joc alcătuită din gazon sintetic, se curăță platforma de asfalt și se repară acolo unde sunt găuri în stratul asfalt. În cazul în care sunt denivelări mari pe suprafața platformei, acestea se vor nivela cu o șapă, astfel încât să rezulte o pantă continuă spre rigola perimetrală de colectare a apei. Se va decoperta gazonul existent și suprafața de lipire existentă a acestuia, astfel încât la finalizarea lucrării să rămână suprafața de beton fără resturi de adeziv”, se arată în caietului de sarcini.

În trecut, o firmă din Giurgiu s-a ocupat de întreținerea gazonului de pe Stadionul ”Emil Alexandrescu”.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 3 luni

Firma care a câștigat contractul trebuie să realizeze lucrările în termen de 3 luni de la semnarea contractului. După decopertarea gazonului sintetic va fi montată o suprafață totală de 6.135 de metri pătrați. Totodată, vor fi montate două seturi de porți și două bănci de rezervă.

„Având în vedere caracteristicile constructive, gazonul sintetic de culoare verde va fi amplasat pe teren prin lipirea rolelor între ele; pentru aceasta se va folosi o bandă textilă plasată în zona de contact a rolelor, pe spatele acestora, pe care se va aplica un adeziv special, poliuretanic, bicomponent. Rolele de gazon sintetic se vor îmbina perfect între ele, rezultatul final constând într-un covor sintetic uniform, de înaltă performanță. Pentru asigurarea stabilității, gazonul va fi umplut cu granule de nisip și de cauciuc”, se mai arată în documentația procedurii formulată de autoritatea contractantă.

Primăria Iași pregătește asfaltarea mai multor străzi

Nu în ultimul rând, Primăria Iași a semnat alt contract, pentru proiectarea unui număr de 14 artere. Societatea 3B Construction Project SRL, deținută de afaceristul Radu Bodoga, a câștigat contractul cu autoritatea contractantă. Valoarea finală a contractului este de 139.942, fără TVA, aproape 28.000 de euro. Primăria Iași intenționează să reabiliteze un lot format din străzile Fermei, Eugen Stătescu, Șipoțel, Fundac Olari, Mocanului, Ursulea, Islaz, Ștefan Dimitrescu, Prof. Nicolae Bucur, Valea Adâncă, Fântânilor, Ateneului, Spital Pașcanu și Prof. Petru Cujba.
Lungimea totală a arterelor este de 7.360 de metri. Străzile se află în cartierele Bucium, Crucea Roșie (la limita cu str. Toma Cozma), Bularga, Galata, Tătărași, Moara de Vânt și Centru – Gară. Durata de realizare a documentației este de 9 luni de la semnarea contractului. O licitație similară a fost organizată și pentru alte zone din oraș.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024