Prima pagină » Local » O firmă din Craiova va reabilita iluminatul public din județul Iași! Primăria Comarna dă 175.000 de euro
O firmă din Craiova va reabilita iluminatul public din județul Iași! Primăria Comarna dă 175.000 de euro

O firmă din Craiova va reabilita iluminatul public din județul Iași! Primăria Comarna dă 175.000 de euro

08 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Rețea nouă de iluminat public pentru Primăria Comarna din județul Iași cu ajutorul fondurilor guvernamentale. Recent a fost semnat contractul de lucrări cu o firmă din Craiova. Comisia de evaluare a luat în calcul oferta cu prețul cel mai mic

Primăria Comarna din județul Iași a accesat fonduri guvernamentale pentru reabilitarea sistemului de iluminat public. Recent, licitația pentru execuția lucrărilor a fost finalizată. Oferta cu prețul cel mai mic aparține societății Intech Solutions SRL din Craiova. Valoarea finală a contractului este de 872.329 de lei fără TVA, aproape 175.000 de euro. Firma este deținută de Ancuța Frăsinoi. În 2020, a înregistrat contracte în valoare de 21,6 milioane de lei, cu un profit de 3 milioane de lei, cu un număr de 66 de angajați.

”Executantul are obligația de a executa lucrările, de a asigura forța de muncă, materialele, instalațiile, echipamentele și toate celelalte obiecte, fie de natură provizorie, fie definitive, cerute prin contract, în măsura în care necesitatea asigurării acestora este prevăzută în contract”, se arată în caietul de sarcini.

Proiectul tehnic a fost realizat de societatea Crisbo Company, condusă de Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ioan Solcanu. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat modul în care Bogdan Solcanu a câștigat contracte importante cu instituțiile publice.

O firmă din Craiova va reabilita iluminatul public din județul Iași după ce va monta mai multe echipamente

Primăria Comarna a accesat fondurile de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

”Sistemul de iluminat proiectat se va monta pe stâlpii existenți, utilizând rețeaua de alimentare existentă. Având în vedere scăderea puterii instalate la nivelul întregului sistem, cât și pentru fiecare circuit în parte, nu se impun măsuri speciale de suplimentare sau protejare ale instalațiilor electrice de alimentare. Nu sunt afectate alte utilități existente în zonă. Îmbunătățirea sistemului de iluminat public poate crea cadrul de dezvoltare al unei localități moderne prin sporirea siguranței traficului, a cetățenilor, prin creșterea confortului și orientării în teren”, se mai arată în documentația procedurii.

Conform documentației, necesarul este de 532 de aparate de iluminat LED de 22W, 17 aparate de iluminat LED cu telegestiune de 45W, un sistem de telemanagement al iluminatului public și un sistem de telemanagement pentru 9 puncte de aprindere. Și în Municipiul Iași s-au investit fonduri în modernizarea iluminatului public.

Și Primăria Miroslava a semnat pentru reabilitarea iluminatului public

Totodată, Primăria Miroslava din județul Iași a apelat la finanțarea AFM pentru modernizarea iluminatului public din localitate. Astfel, a fost semnat contractul cu societatea Elbi Energy Projects SRL din București, care a depus o ofertă financiară de 861.191 de lei fără TVA, aproape 170.000 de euro. Societatea este controlată de Gabriel Lolea. În 2020, singurul an de activitate pentru societate, a fost înregistrată o cifră de afaceri de 42,5 milioane de lei, aproape 8 milioane de euro, profit de 5,8 milioane de euro, cu un număr de 24 de angajați.

Conform proiectului, vor fi montate 354 de aparate de iluminat cu LED pe stâlpii din satele Brătuleni, Proselnici, Ciurbești, Valea Adâncă, Miroslava, Valea Ursului și Horpaz. Aparatele vor avea o garanție de minimum 5 ani și o durată de funcționare de 100.000 de ore. Aparatele de iluminat cu LED vor avea puterea de 69W, 45W, 30W, 25W și 50W. Firma din Craiova a câștigat licitația pentru modernizarea iluminatului din comuna Comarna, dar rămâne de văzut dacă va respecta condițiile din Caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *