Prima pagină » Economic Local » O firmă din Cluj vrea să realizeze strategia locală din municipiul Pașcani! Contractul este de 60.000 de euro
O firmă din Cluj vrea să realizeze strategia locală din municipiul Pașcani! Contractul este de 60.000 de euro

O firmă din Cluj vrea să realizeze strategia locală din municipiul Pașcani! Contractul este de 60.000 de euro

26 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Primăria Pașcani va simplifica procedurile administrative. Recent, a fost lansată licitația pentru furnizarea serviciilor de elaborare a strategiei. Comisia de evaluare va alege oferta dacă se încadrează în prevederea bugetară. O singură firmă s-a înscris la procedură, cu un singur an de activitate

Primăria municipiului Pașcani anunță noi achiziții pentru simplificarea activității administrative. Recent, a fost declanșată licitația pentru achiziția unor servicii de elaborare a „Strategiei Integrate de Dezvoltare Locală a Municipiului Pașcani pentru perioada 2020-2027” și servicii de elaborare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). La procedură s-a înscris o singură societate: Traffic Plan SRL, din Cluj. Societatea este condusă de Călin Ioan Șerbu. Deși societatea a fost înființată în 2011, a avut activitate doar în 2020, când a înregistrat o cifră de afaceri de 172.574 de lei. Valoarea estimată a contractului este de 300.000 de lei, fără TVA, aproape 60.000 de euro.

„Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul municipiului Pașcani prin simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni, implementând măsuri din perspectiva back-office și front-office pentru serviciile publice furnizate. Grupul țintă include 75 de angajați ai Primăriei municipiului Pașcani, din care doi demnitari, 60 de persoane ocupând funcții publice, cinci persoane reprezentând personal contractual, respectiv opt consilieri locali”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă are în vedere și instruirea unui număr de 50 de persoane incluse în grupul țintă, în legătură cu utilizarea soluțiilor informatice. În trecut, Primăria Pașcani a elaborat alte strategii de dezvoltare.

O firmă din Vaslui primește de la Primăria Pașcani suma de 1,2 milioane de euro

Totodată, Primăria municipiului Pașcani a finalizat, recent, licitația pentru modernizarea pieței de pe strada Ceferiștilor. Comisia de evaluare a stabilit că oferta asocierii Ungureanu Trans SRL, din Vaslui, este cea mai bună. Firma a depus o ofertă financiară de 6.034.864 lei, fără TVA, aproximativ 1,2 milioane de euro. Societatea este controlată de Valerică Ionel Ungureanu. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 7,6 milioane lei, profit de 1,5 milioane lei, datorii de 3,2 milioane lei și un număr de 40 de angajați.

„Oportunitatea investiției este generată de necesitatea dezvoltării și modernizării spațiilor destinate comercializării produselor agroalimentare, reușind astfel creșterea capacității de producție a comercianților autohtoni prin oferirea unei piețe de desfacere. Având în vedere specificul investiției, considerăm că cererea de bunuri și servicii va permite: înființarea unei zone de comerț cu produse agroalimentare proaspete de cea mai bună calitatea comercializate la prețuri de producător, eliminarea speculei și a evaziunii fiscale, comercianții și productorii de produse agricole beneficiază de condiții bune de comercializare a mărfurilor”, se arată în obiectivele procedurii.

Primăria Pașcani a încheiat un contract și pentru extinderea rețelei de gaze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *