Prima pagină » Local » O firmă din București va schimba regulile de circulație din campusul „Tudor Vladimirescu”! Investiția ajunge la 500.000 de euro – FOTO

O firmă din București va schimba regulile de circulație din campusul „Tudor Vladimirescu”! Investiția ajunge la 500.000 de euro – FOTO

05 iul. 2023, 02:00, 1 ,
Ciprian BOARU în Local

Licitația pentru organizarea parcării din campusul studențesc „Tudor Vladimirescu” a fost finalizată. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic. Va fi stabilit și un plan tarifar pentru fiecare oră de staționare

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a finalizat licitația pentru montarea unui sistem de control al accesului auto și automate de plată în campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”. Investiția va modifica regulile de circulație din zonă. Recent, comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Info Service & Computers SRL, din București. Contractul final va avea valoarea de 2.799.973 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro, în condițiile în care estimarea autorității contractante a fost de 3.239.658 de lei, fără TVA.

Societatea din București este controlată de afaceristul Wael Cherry. În 2022, cifra de afaceri a firmei a fost de 18,1 milioane de lei, profit de 7,8 milioane de lei, datorii de 7,5 milioane de lei, cu un număr de 17 angajați. La procedură au mai fost depuse 3 oferte, dar au fost refuzate de comisia de evaluare. Și municipalitatea ieșeană a încercat să valorifice o parcare din cartierul Alexandru cel Bun.

Parcarea din campusul „Tudor Vladimirescu” va fi delimitată cu bariere

Conform contractului, zonele de parcare vor fi delimitate cu bariere în perimetrul format de aleile Prof. Dr. Vasile Petrescu, Prof. Dr. Gheorghe Alexa și Prof. Dr. Dimitrie Atanasiu.

„Sistemul este prevăzut cu bariere rapide pentru accesul în parcare, accesul se va realiza pe bază de tichet emis prin intermediul terminalului de intrare sau a camerei LPR de recunoaștere și identificare a numerelor auto, a cititoarelor de carduri, precum și prin buclele de detecție și siguranță din componenta acestuia. Pentru ieșirea din parcare, sistemul este prevăzut cu automate de plată de tip numerar și card, care facilitează validarea și după caz achitarea parcării, determinat de perioada de gratuitate și perioada de staționare cu plata, urmând ca la părăsirea parcării, camera LPR sau sistemul de citire tichete din terminalul de ieșire să valideze recunoașterea numărului de la mașină sau codul unic de pe tichet, ca fiind validat și/sau achitat”, se arată în caietul de sarcini.

Universitatea Tehnică a organizat proceduri și pentru furnizarea mai multor loturi de alimente pentru cantina studențească.

Cât va costa ora de parcare în campusul universității

Universitatea are în plan să taxeze și studenții care parchează în campus, dar după o negociere prealabilă privind nivelul tarifului. În limita locurilor disponibile, vor avea acces și societățile comerciale care vor avea posibilitatea să plătească un abonament lunar, ce poate ajunge la 500 de lei pentru un loc. În parcarea campusului sunt disponibile 457 de locuri de parcare. Asta, în condițiile în care studenții au declarat la cazare un număr de 1.564 de autoturisme. Vor fi 2 căi de acces în campus: pentru livratori, taximetriști, care doar tranzitează zonă, și pentru cei care staționează.

În campusul „Tudor Vladimirescu” sunt înregistrați 5.800 de studenți. În primă fază, tariful pentru o oră de parcare va fi 3 lei. Universitatea estimează că investiția va fi amortizată în cel mult 4 ani.

Comentarii
  • Coruptie cat incape, la fel cum a facut UTI si cu parcarea de la Iulius Mall. Terenul e al UTI, iar Iulius incaseaza banii si da spaga mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *