Prima pagină » Local » O firmă din București, înființată acum 9 luni, a prins un contract de peste 178.000 de euro, la CTP! Compania de Transport Public i-a atribuit lucrarea în mai puțin de 24 de ore

O firmă din București, înființată acum 9 luni, a prins un contract de peste 178.000 de euro, la CTP! Compania de Transport Public i-a atribuit lucrarea în mai puțin de 24 de ore

05 aug. 2024, 02:00, 2 ,
Alexandra MAISNER în Local

O firmă din București, înființată acum 9 luni, a prins un contract de peste 178.000 de euro, cu CTP în mai puțin de 24 de ore

Firma Urban Hitech Construct SRL a primit, prin încredințare directă, un contract în valoare de 746.937,75 lei, fără TVA, adică 888.855,9lei, cu TVA, echivalentul a 178.635 de euro, cu TVA inclus, din partea Companiei de Transport Public Iași. Societatea se ocupă de modernizarea stațiilor din oraș.

O firmă din București, înființată acum 9 luni, a prins un contract de peste 178.000 de euro, la CTP

Societatea administrată de Iorgu Buștean a fost înființată pe data de 27.11.2023, iar singura activitate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice este încredințarea directă, fără licitație, a contractului din luna aprilie 2024, de la CTP, privind „Lucrări de instalare mobilier stradal în stațiile de călători, conform ADV1416800 din 18.04.2024”, în valoare totală de 746.937,75 lei, fără TVA, adică 888.855,9 lei, cu TVA, echivalentul a 178.635 de euro, cu TVA inclus. Contractul a fost atribuit firmei din București de către CTP  în mai puțin de 24 de ore de la publicarea achiziției directe pe SEAP. Mai mult decât atât, potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, societatea Urban Hitech Construct SRL își prezintă și platforma web, însă aceasta direcționează spre o firmă de contabilitate, înființări firme și găzduire sediu social. Printre informațiile publicate există și un număr de contact care ar trebui să fie al reprezentantului societății sau al unei persoane care să poată oferi informații legate de societatea Urban Hitech Construct SRL, însă nimeni nu răspunde apelurilor.

În ceea ce privește datele financiare ale firmei din București care după nici 4 luni de zile de la înființare a și semnat un contract bănos cu Compania de Transport Public, în anul 2023, a înregistrat o cifră de afaceri de 1.342.737 de lei și un profit net de 309.616 lei, dar și datorii de 1.290.059 de lei, cu un singur angajat. Societatea Urban Hitech Construct SRL are ca obiect de activitate „Fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice”, însă la Registrul Comerțului nu este înregistrat niciun număr de contact al companiei.

Reporterii BZI au intrat în posesia numărului de telefon al administratorului societății Urban Hitech Construct SRL însă acesta nu a răspuns apelurilor pentru a oferi mai multe detalii privind modul în care a ajuns să încheie un contract cu CTP Iași în mai puțin de 4 luni de la înființarea companiei, fără a deține o experiență în domeniu.

Cristian Stoica, directorul CTP: „Când s-a semnat contractul, eu eram în concediu, nu l-am întâlnit pe administrator”

Contactat de reporterii BZI, directorul CTP, Cristian Stoica, susține faptul că atunci când a fost semnat contractul cu firma Urban Hitech Construct SRL, era în concediu și nu s-a întâlnit el cu administratorul. Întrebat dacă societatea își îndeplinește obligațiile contractuale, Cristian Stoica a spus că pentru moment nu au fost semnalate probleme.

„Când a fost semnat contractul, eu eram în concediu, firma și-a îndeplinit, până acum, obligațiile, a adus ce era de adus, nu au fost probleme până acum. În ceea ce privește proiectul de modernizare, anul acesta, nu știu dacă vom termina de modernizat toate stațiile din Iași pentru că avem un buget și nu ne putem permite să îl cheltuim. Deocamdată, s-au montat scaune pentru 30 de stații. Urmează acum să mai vedem ce mai trebuie, dar nu toate stațiile de transport public vor fi modernizate, de exemplu, la penultima stație dintre capete, acolo, de obicei, coboară lumea, nu stă în stație, pe sensul de ieșire, înspre capăt. O parte din noile scaune, cele din refugii, sunt rabatabile și arată mai bine, scrie și Iași pe ele, iar scaunele pe care le-am pus au o ergonomie, sunt mult mai comode și mai rezistente la vandalism. Pentru modernizare avem un buget estimativ de 700 de mii de lei. În Iași, sunt aproximativ 320 de stații de transport. Au fost modernizate stații și în Piața Unirii, la Teatrul Național, în Podu Roș, în Baza 3, mai multe sunt modernizate”, a declarat directorul CTP, Cristian Stoica.

O firmă din București, înființată acum 9 luni, a prins un contract de peste 178.000 de euro, cu CTP în mai puțin de 24 de ore. Societatea va moderniza stațiile de transport în comun din Iași.

Comentarii
  • Datoriile politice trebuiesc platite.

  • TREABA ROMANEASCA fara sa se gandeasca.A sesizat cineva din conducerea CTP ca sa ingustat si mai tare spatiile de asteptare din statii? Si asa era un pericol pentru calatori,acum sunt si mai nesigure.Inca o data bani cheltuiti aiurea, contribuabilul sa traiasca si CTP sa scumpeasca(bilete,abonamente) si sa-si bata joc banii nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *