Prima pagină » Economic Local » O firmă din București îi va furniza Primăriei Pașcani utilaje de ultimă generație! Contractul are o valoare de 100.000 de euro
O firmă din București îi va furniza Primăriei Pașcani utilaje de ultimă generație! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

O firmă din București îi va furniza Primăriei Pașcani utilaje de ultimă generație! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

28 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Noi achiziții sunt anunțate la Primăria municipiului Pașcani. Autoritatea contractantă a finalizat licitația pentru furnizarea unui lot de două tractoare și un compactor. Procedura a fost câștigată de o societate din București cu o cifră mare de afaceri

Primăria municipiului Pașcani, din județul Iași, a finalizat o licitație din cadrul anual de achiziții. Este vorba despre furnizarea unui lot de două tractoare și a unui compactor. Procedura a fost câștigată de societatea Grădinariu Import Export SRL, cu o ofertă în valoare de 543.000 de lei, fără TVA, adică aproape 100.000 de euro, cu puțin sub prevederea bugetară aprobată. Societatea este deținută de omul de afaceri Andrei Călin Grădinariu. În 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 258,1 milioane de lei, profit de 19,1 milioane de lei, datorii de 56,4 milioane de lei, cu un număr de 49 de angajați.

Tractoarele trebuie să aibă motoare cu emisie de noxe conform normei europene, cu o putere de minimum 74 CP și o capacitate cilindrică maximă de 2.600 de centimetri cubi.

„De asemenea, trebuie să aibă sistem de prindere în trei puncte spate extern și cupla de remorcare, aripi față torsionabile, cabină cu maximum patru stâlpi pentru o vizibilitate cât mai bună, dotată cu încălzire și ventilație, aer condiționat, proiectoare de lucru frontale și posterioare, ștergătoare cu stropitori frontale și posterioare, sistem pneumatic pentru frânare pentru remorcă”, se mai arată în descrierea tractoarelor.

Pe de altă parte, Primăria Pașcani beneficiază de finanțare de la Compania Națională de Investiții pentru construirea unui bazin de înot.

Piața din municipiul Pașcani va fi modernizată de o firmă din Vaslui

Nu în ultimul rând, Primăria municipiului Pașcani a finalizat recent licitația pentru modernizarea pieței de pe strada Ceferiștilor.

„Oportunitatea investiției este generată de necesitatea dezvoltării și modernizării spațiilor destinate comercializării produselor agroalimentare, reușind astfel creșterea capacității de producție a comercianților autohtoni prin oferirea unei piețe de desfacere. Având în vedere specificul investiției, considerăm că cererea de bunuri și servicii va permite înființarea unei zone de comerț cu produse agroalimentare proaspete de cea mai bună calitate comercializate la prețuri de producător, eliminarea speculei și evaziunii fiscale, comercianții și productorii de produse agricole beneficiază de condiții bune de comercializare a mărfurilor”, se arată în obiectivele procedurii.

Comisia de evaluare a stabilit că oferta Ungureanu Trans SRL, din Vaslui, este cea mai bună. Firma a depus o ofertă financiară de 6.034.864 de lei, fără TVA, adică aproximativ 1,2 milioane de euro. Societatea este controlată de Valerică Ionel Ungureanu. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei, un profit de 1,5 milioane de lei, datorii de 3,2 milioane de lei și un număr de 40 de angajați. Primăria Pașcani a încheiat un contract și pentru extinderea rețelei de gaze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *