Noi achiziții au fost anunțate de ApaVital SA. Mai multe echipamente vor fi cumpărate pentru tratarea apei potabile. Comisia de evaluare a ales oferta unei societății din București. Prețul cel mai mic a fost un criteriu de departajare
Compania de apă-canal continuă achizițiile necesare pentru desfășurarea activității curente. Recent, autoritatea contractantă a finalizat procedura pentru furnizarea mai multor loturi de echipamente ce asigură funcționarea laboratorului de tratare a apei potabile și a apei uzate. Contractul a fost câștigat de societatea Envirotronic SRL, cu o valoare de 3.795.780 lei, fără TVA, aproape 760.000 de euro. Societatea este controlată de Lucian și Carmen Gavrilescu. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 11 milioane de lei, cu un număr de 14 angajați.
„În cadrul acestui proiect s-a prevăzut achiziția de echipamente de laborator pentru analize fizico-chimice și microbiologice, ce vor asigura o monitorizare permanentă a indicatorilor de calitate a apei brute și a calității apei potabile furnizate la consumatori din aria de operare a Operatorului Regional ApaVital SA Iași”, se arată în caietul de sarcini.
ApaVital a accesat fonduri europene pentru extinderea rețelelor în județul Iași.
Autoritatea contractantă a întocmit lista cu echipamente
Garanția echipamentelor trebuie să fie de minimum 24 de luni.
„Realizarea în condiții de eficiență a activității de întreținere și exploatare a infrastructurii de apă și de canalizare la nivelul ariei de operare a Operatorului Regional ApaVital SA presupune asigurarea unei dotări corespunzătoare a sectoarelor de exploatare ale operatorului. Totodată, extinderea ariei de operare a Operatorului Regional, precum și necesitatea de a asigura servicii de calitate impun achiziționarea utilajelor prevăzute în cadrul contractului de furnizare”, se mai arată în documentația procedurii.
Conform necesarului, pe lista echipamentelor se află analizor microbiologie de laborator – 1 buc, analizor online pentru determinarea manganului în apa brută – 4 buc, autolaborator – 2 buc, senzori detecție pierderi – 200 buc, sistem monitorizare debit – presiune pentru conducte magistrale – 10 buc, etc.