Prima pagină » Economic Local » O firmă din Botoșani va monta un nou sediu pentru IPJ Iași! Contractul are o valoare de 20.000 de euro
O firmă din Botoșani va monta un nou sediu pentru IPJ Iași! Contractul are o valoare de 20.000 de euro

O firmă din Botoșani va monta un nou sediu pentru IPJ Iași! Contractul are o valoare de 20.000 de euro

26 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Postul de Poliție Cristești, din județul Iași, va fi extins cu un ansamblu modular format din mai multe containere. Contractul a fost deja semnat cu o firmă din Botoșani. Comisia de evaluare a luat în calcul oferta care se încadrează în prevederea bugetară

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a înceheiat o procedură privind furnizarea unor module în care va funcționa postul de poliție rurală Cristești. Comisia de evaluare a stabilit că societatea CBC Hale SRL, din județul Botoșani, este câștigătoare, cu ofertă financiară de 99.999 lei, fără TVA, aproape 20.000 de euro. Societatea este condusă de Constantin și Simona Bodogan. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost de 1,9 milioane lei, profit de 332.690 lei, datorii de 2,9 milioane lei, cu un număr de 9 angajați.

„Dotarea cu ansamblu modular realizat din 3 (trei) containere metalice a Postului de Poliție Rurală Cristești, în anul 2021, are ca scop crearea unor condiții proprii de lucru pentru personalul care își desfășoară activitatea în cadrul acestora, luând în considerare faptul că în imobilul aflat în administrarea IPJ Iași din această localitate este edificată o construcție foarte veche ce nu corespunde exigențelor privitoare la rezistență și stabilitate, a cărei repunere în siguranță de exploatare necesită cheltuieli foarte mari, nerealizabile din punct de vedere economic la această dată”, se arată în obiectivul procedurii. IPJ a anunțat și achiziția mai multor loturi de calculatoare.

IPJ Iași se va ocupa de racordarea obiectivului la utilități

Conform caietului de sarcinii, firma va asigura și o zonă de protecție pentru pietoni.

„După montarea și fixarea ansamblului modular, se va realiza o zonă de protecție a perimetrului și pentru traficul pietonal în partea din față, cu o lățime de aproximativ 1,5 m, iar, pe laterale și în partea din spate, de 0,80 m, din dale (pavaj) de o grosime de 5 – 6 cm. Amenajarea suportului stabil pe care vor fi amplasate containerele și realizarea trotuarelor, inclusiv materialele necesare, se va face de către operatorul economic declarat câștigător. Autoritatea contractantă va asigura racordarea la rețelele de utilități existente în zona de montare a ansamblului modular (apă, canal, energie electrică, după caz), în vederea execuției probelor de funcționare”, se arată în caietul de sarcini.

IPJ Iași cumpără două autolaboratoare dotate cu tehnică criminalistică

IPJ Iași a finalizat și o achiziție în cadrul Programului de Cooperare cu Republica Moldova. Recent, a fost demarată licitația pentru achiziția unui număr de două autolaboratoare (SUV 4×4) dotate cu tehnică criminalistică. Prevederea bugetară a procedurii este de 275.882 de lei, fără TVA, aproximativ 60.000 de euro. La sesiunea de depunere a ofertelor s-au înscris două societăți: Stimpex SA (București) și Okura Consult SRL (București).
Comisia de evaluare a stabilit că prima societate a oferit cea mai bună ofertă, în valoare de 254.800 de lei, fără TVA. Societatea câștigătoare este controlată de Marcel Istrate. În 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 78,4 milioane de lei, cu un profit de 590.903 lei, datorii de 17,9 milioane de lei, cu un număr de 132 de angajați. Nu în ultimul rând, a fost lansată o altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente pentru investigații criminale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *