Prima pagină » Local » O firmă din Bistrița-Năsăud furnizează containere la ApaVital! Achiziția are o valoare de 100.000 de euro
O firmă din Bistrița-Năsăud furnizează containere la ApaVital! Achiziția are o valoare de 100.000 de euro

O firmă din Bistrița-Năsăud furnizează containere la ApaVital! Achiziția are o valoare de 100.000 de euro

18 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Aproximativ 100.000 de euro este suma alocată de compania ApaVital pentru achiziția mai multor loturi de containere modulare. Recent, a fost finalizată procedura organizată de autoritatea contractantă. Prețul cel mai mic a fost un criteriu de departajare a ofertelor. Contractul a ajuns la o societate din Bistrița-Năsăud, care s-a încadrat în prevederea bugetară estimată de ApaVital

Compania de apă-canal, din județul Iași, continuă campania de investiții. Recent, a fost demarată licitația pentru furnizarea unui lot de containere modulare. Valoarea estimată a contractului este de 474.500 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Nedeias Com SRL, din Bistrița-Năsăud.

Valoarea finală a contractului este de 463.200 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Societatea este condusă de Alexandru Cristurean. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 14,5 milioane lei, profit de 1 milion de lei, datorii de 9,7 milioane de lei, cu un număr de 31 de angajați. ApaVital SA a încheiat o licitație și pentru extinderea canalizării din comuna Tomești, județul Iași.

Autoritatea contractantă cumpără containere de tip birou

Conform documentației, vor fi cumpărate 3 containere monobloc tip birou.

„Achiziția produselor contribuie la dotarea entității contractante cu module de tip birou pentru Serviciile Administrativ, Comercial ZJI, distribuție Canalizare ZMI și la dotarea cu spații pentru depozitare pentru Serviciul de Relații cu Publicul și Captare Tratare. Termenul de livrare este de maximum 45 de zile de la semnarea contractului de furnizare”, se mai arată în documentația procedurii.

Totodată, vor fi achiziționate 3 containere monobloc tip magazie stocare reactivi, 5 containere monobloc tip magazie stocare reactivi, o construcție formată din module tip container, o construcție P+1 formată din module și un container monobloc tip magazie.

ApaVital nu găsește firmă care să monteze apometre

Recent, ApaVital SA a organizat o licitație pentru furnizarea serviciilor de montare și demontare a contoarelor de apă rece. La sesiunea de depunere a ofertelor nu s-au prezentat ofertanți, motiv pentru care licitația a fost anulată.

„În acest moment, pe toată aria de operare a ApaVital SA sunt montate circa 118.000 contoare, creșterea progresivă a numerelor de branșamente impunând soluții rapide și sigure de demontare / montare a contoarelor, fără suplimentarea numărului de salariați dedicați. Ponderea este reprezentată de contoare de tip Flodis (Itron) cu diametre nominale de 15 mm și 20 mm”, se arată în descrierea situației actuale.

Valoarea estimată a contractului este de 1.060.000 lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro. Cel mai probabil, procedura va fi reluată. Conform necesarului, compania de apă-canal a solicitat intervenții la 6.000 de apometre în Zona Metropolitană Iași și 10.000 la apometrele din Zona Județeană Iași. ApaVital are în portofoliu proiecte în valoare de 500 de milioane de euro, sumă obținută de Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *