Prima pagină » Local » O firmă din anturajul PSD face prăpăd în județul Iași: Oamenii acuză compania Danlin XXL că face lucrările în bătaie de joc: „Ei se spală pe mâini și noi rămânem cu problemele”

O firmă din anturajul PSD face prăpăd în județul Iași: Oamenii acuză compania Danlin XXL că face lucrările în bătaie de joc: „Ei se spală pe mâini și noi rămânem cu problemele”

29 oct. 2020, 02:00,
Vlad Alexa, în Local

Compania Danlin XXL este acuzată de locuitorii din județul Iași că face mai multe lucrări de asfaltare a drumurilor în bătaie de joc. Aflată în anturajul PSD și a fostului președinte al Consiliului Județean Iași, compania din Neamț a acoperit gurile de canal și scurgerile de apă de-a lungul drumurilor asfaltate, ceea ce a dus la disperarea localnicilor care s-au trezit cu apele adunate în fața caselor. „Toată apa care se scurge prin rigolă și se mai ducea prin canalizare se adună acum într-o apă mare care băltește în fața caselor noastre”, se plâng locuitorii din Scobâlțeni, județul Iași

Locuitorii din județul Iași reclamă modul în care o firmă de construcții din anturajul PSD și a lui Maricel Popa face lucrările de asfaltare pe drumurile județene. Ieșenii care locuiesc în Scobâlțeni s-au trezit de câteva zile cu acumulări mari de apă în fața caselor, după ce echipele de muncitori și utilajele companiei Danlin XXL au acoperit cu un covor de asfalt gurile de canal și scurgerile de apă aflate de-a lungul drumurilor reparate.

„Această firmă din Neamț face lucrările pe drumul Românești – Mădârjac, iar zilele acestea a ajuns cu lucrările în zona Scobâlțeni. În dreptul caselor noastre este o uliță care se intersectează cu drumul principal, iar aici apa băltește, s-a format o acumulare foarte mare. În urmă cu vreo 2-3 ani, când s-a făcut canalizarea, o gură de canal a fost pusă în șanț, în rigolă. Acum, când au venit cu lucrările de asfaltare, au astupat tot fără să se uite, și au acoperit și acel canal. Toată apa care se scurge prin rigolă și se mai ducea prin canalizare se adună acum într-o apă mare care băltește în fața caselor noastre”, spune Valentina Zero din localitatea Scobâlțeni, județul Iași.

„Ei se spală pe mâini că așa ar fi proiectul, iar când pleacă, noi rămânem cu toate problemele pe cap”, acuză locuitorii din Scobâlțeni, județul Iași

Cetățenii afectați de aceste lucrări realizate în bătaie de joc s-au scandalizat după ce au fost inundați în urma ploilor de zilele trecute și au cerut socotelă celor responsabili. Răspunsul primit i-a deranjat și mai mult pe ieșenii care sunt inundați din cauza acestor lucrări.

„Cei cu asfaltările au prelungit cu un tub de scurgere un șanț de la troiță, dar și acolo este înfundat tot, pentru că ei au acoperit toate scurgerile fără să se uite. Nu se mai poate trece prin această zonă. Când am discutat cu ei despre acoperirea gurilor de canal, nu au spus decât că așa este în proiect. Ei se spală pe mâini că așa ar fi proiectul, iar când pleacă, noi rămânem cu toate problemele pe cap, nu se poate așa ceva, toată apa vine peste noi”, au mai spus locuitorii din Scobâlțeni, județul Iași.

„Suntem în șantier, la revedere!”, a spus oficialul Danlin XXL

Danlin XXL SRL este o companie care se ocupă cu construcții rutiere și are sediul central în județul Neamț. Contactați telefonic la sediul din Piatra Neamț, reprezentanții firmei nu au oferit prea multe detalii.

„Ați sunat la secretariat, trebuie să vorbiți cu inginerul responsabil de zonă, care cunoaște toate problemele de acolo”, au spus reprezentanții Danlin XXL. Contactat telefonic, responsabilul firmei de construcții pentru zona din Scobâlțeni a răspuns o singură dată la apelurile făcute de reporterii BZI. „Suntem în șantier, la revedere!”, a spus oficialul Danlin XXL.

Compania din Neamț controlată de Dan Amurăriței este cunoscută că a prins numeroase contracte în timpul mandatului fostului președinte de Consiliu Județean Iași, Maricel Popa. Patronul Danlin XXL, Dan Amurăriței, este și un apropiat al baronului nemțean Ionel Arsene. În afara contractelor din județul vecin, firma a ajuns să prindă multe și pe drumurile județene din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *