Prima pagină » Titlurile zilei » O firmă de construcții din Iași, aflată în insolvență, abonată la contractele cu statul! Sute de mii de lei intră în conturile afaceristului prin încredințare directă – FOTO

O firmă de construcții din Iași, aflată în insolvență, abonată la contractele cu statul! Sute de mii de lei intră în conturile afaceristului prin încredințare directă – FOTO

21 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Tec Telecom SRL, firmă de construcții din Iași, aflată în insolvență și controlată de afaceristul Daniel Zăinescu, este abonată la contractele cu statul

Firma din Iași a fost înființată în 1993, activează pe piață de 31 de ani, iar anul acesta și-a cerut insolvența, însă Tec Telecom SRL primește contracte prin încredințare directă pe bandă rulantă. Daniel Zăinescu este abonat la banii statului de ani de zile.

O firmă de construcții din Iași, aflată în insolvență, este abonată la contractele cu statul. Doar în anul 2024, societatea a primit peste 67 de mii de lei

Tec Telecom SRL, firma administrată de Daniel Zăinescu, abonată la contractele cu statul, a intrat în insolvență în luna februarie 2024. Acest lucru nu l-a împiedicat pe afacerist să încheie contracte cu statul în continuare.

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Tec Telecom SRL a primit, de la începutul anului 2024, fără organizarea unei licitații, prin încredințare directă, nu mai puțin de 11 contracte ce însumează 67.489,56 lei, fără TVA. Banii au intrat direct în conturile afaceristului, fără prea multe bătăi de cap.

Mai exact, pe data de 18 ianuarie 2024, Tec Telecom a încheiat un contract cu Serviciul de Ambulanță Județean Iași, în valoare de 8.031,96 lei. Obiectul achiziției a fost „subscripție office 365”. Tot de la Serviciul de Ambulanță Județean, Tec Telecom a mai prins un contract pe data de 31 ianuarie 2024, în valoare de 1.400 de lei, fără TVA, ce avea ca obiect „Servicii de reparare și de întreținere sistem supraveghere video și bariere acces auto”.

Tot prin încredințare directă, firma controlată de afaceristul Daniel Zăinescu a primit un contract în valoare de 20.410 lei, fără TVA de la Institutul Regional de Oncologie pe data de 5 februarie 2024. Acordul-cadru avea ca obiect „Servicii mentenanță sistem alarmare la incendiu”.

Pentru serviciile de reparare și de întreținere a sistemului de supraveghere video și bariere acces auto, Tec Telecom a încasat 14.000 de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit, prin încredințare directă, de Serviciul de Ambulanță Județean Iași pe data de 16 februarie 2024.

În instituțiile de învățământ din Iași, firma lui Zăinescu a primit contracte prin încredințare directă. Precizăm aici cele trei încredințări directe de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, care aveau ca obiect încărcarea cu freon a aparatelor de aer condiționat, igienizarea acestora și furnizarea unui sistem de supraveghere video. Cele trei contracte au fost obținute în perioada 24 mai – 18 iunie 2024, acestea având o valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, fără TVA.

Tec Telecom SRL, contracte de sute de mii de lei cu statul. Firma figurează cu datorii de peste 11 milioane de lei

Dacă de la începutul anului 2024, Tec Telecom a obținut, prin încredințare directă, 11 contracte cu o valoare totală de 67.489 de lei, fără TVA. În 2023, Daniel Zăinescu a primit acceptul ofertelor depuse pe SEAP și a semnat 31 de contracte cu diferite instituții ale statului. Valoarea totală a acestora se ridică la suma de 108.302,10 lei, fără TVA. Menționăm faptul că toate contractele au fost obținute prin încredințare directă, fără a fi necesară realizarea unei proceduri de licitație.

În perioada anilor 2017–2023, potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Tec Telecom SRL a câștigat opt proceduri de licitație, cu o valoare totală de 42.223.402,89 lei, fără TVA. Majoritatea contractelor privind lucrările de construcție au fost încheiate cu Compania Națională de Investiții, dar și cu Primăria Iași, Primăria Municipiului Pașcani și Consiliul Județean Vaslui.

Precizăm faptul că Tec Telecom SRL a intrat în insolvență pe data de 8 februarie 2024. În trecut, societatea a fost subiectul unui scandal, atunci când o instituție bancară italiană, specializată în soluții de finanțare a creanțelor, a acționat în instanță firma controlată de Daniel Zăinescu, privind recuperarea unei datorii de peste 200 de mii de lei.

Potrivit informațiilor financiare, Tec Telecom SRL a înregistrat, în anul 2022, o cifră de afaceri de 15.793.296 de lei, un profit net de 728.260 de lei și datorii de 11.422.618 de lei. În 2021, firma administrată de Daniel Zăinescu a înregistrat o cifră de afaceri de 18.329.227 de lei, profit de 1.098.494 de lei și datorii de 13.238.015 lei. Societatea are ca obiect de activitate principal „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, iar secundar – „Activități de telecomunicații prin rețele cu cablu”.

Tec Telecom SRL, firmă de construcții din Iași, aflată în insolvență de la începutul anului 2024 și controlată de afaceristul Daniel Zăinescu, este abonată la contractele cu statul. Doar anul acesta, a câștigat nu mai puțin de 67 de mii de lei.

Comentarii
  • TELECOM astia veneau pe la blocuri Si isi intindeau cablurile fara acordurl locatarilor ,,, cu forta ,, treceau si peste administrator caruia ii era frica de ei , cica ar fi …”interlopi”…Cine o fi in spatele acestui telecom????

    • Doamna Doina, stati in casa ca e cald afara si vi se face rau! Nu confundati Tec Telecom cu alte firme care au tot Telecom in denumire si se ocupa cu cãblãraia de tot felul.

  • Spălare de bani…..ăștia de la stat dorm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *