Prima pagină » Titlurile zilei » O firmă cu un singur angajat vrea să livreze facturile Salubris SA Iași. Patronul Octavian Radu a prins zeci de contracte cu statul
O firmă cu un singur angajat vrea să livreze facturile Salubris SA Iași. Patronul Octavian Radu a prins zeci de contracte cu statul

O firmă cu un singur angajat vrea să livreze facturile Salubris SA Iași. Patronul Octavian Radu a prins zeci de contracte cu statul

04 feb. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

O firmă cu un angajat vrea să livreze facturile Salubris SA Iași în baza unui contract de zeci de mii de euro. Firma are în spate un offshore cipriot, controlat de un fost parlamentar, Octavian Claudiu Radu. Firma nu respectă, însă, toate condițiile de participare la licitația desfășurată de societatea ieșeană de salubritate

O firmă cu un singur angajat se bate cu Poșta Română pentru un contract uriaș derulat de firma Salubris SA Iași. Societatea de salubritate a Primăriei Iași a demarat o procedură de 55.000 de euro (275.000 de lei) pentru livrarea facturilor către locuitorii orașului.

La licitație au fost depuse două oferte. Este vorba despre cea a Companiei Naționale Poșta Română SA și cea a firmei Pink Post Publimail SRL, cu sediul în localitatea Voluntari, din județul Ilfov, de pe șoseaua Pipera. Contractul prevede furnizarea a 110.000 de trimiteri simple și 1.600 de trimiteri recomandate cu confirmare de primire, pentru o perioadă de 12 luni.

Iată cine vrea să livreze facturile Salubris SA Iași!

Pink Post Publimail SRL este deținută de Intrapan LTD, un offshore din Cipru. Firma Pink Post Publimail SRL face parte dintr-un grup controlat de Octavian Claudiu Radu, cel care are și lanțul de librării Diverta. În anul 2004, acesta a fost ales deputat pe listele PD în Dâmbovița.

Acesta a demisionat, însă, un an mai târziu, ca urmare a unei decizii de la CNSAS care arăta că ar fi colaborat cu Securitatea. Istoria Pink Post a început în 2009, odată cu lansarea companiei de servicii poştale Total Post. Ulterior, firma s-a transformat în Pink Post.

Firma din Ilfov are un singur angajat

În anul 2020, firma a avut o cifră de afaceri de 4,9 milioane de lei (1 milion de euro). Profitul net pe parcursul anului 2020 a fost de 88.374 de lei, la un singur angajat înregistrat pe societate. În ceea ce privește licitația cu Salubris SA Iași, firma Pink Post Publimail SRL nu a venit cu niciun subcontractant declarat.

Mai mult, firma nu a stipulat nicăieri că va ceda distribuirea facturilor ieșenilor către o altă societate din grup. Recent, una dintre firmele Pink Post a fost reclamată de clienți din Iași pentru că nu ar fi livrat facturile de utilități la timp. Chiar dacă are în spate un grup de firme, societatea respectivă ar fi trebuit să arate că are capacitatea de a derula singură contractul.

Ce spun cei de la Pink Post Publimail

Reprezentanții Pink Post Publimail SRL au susținut că un astfel de contract va fi derulat cu ajutorul grupului de firme. Rodica Tudor Diana, cea care este administrator al acestei societăți, a menționat că nu vor fi probleme cu contractul respectiv.

„Am avut și alte contracte cu instituții din județul Iași. Avem grupul de firme Pink Post, cu circa 2.000 de angajați. Avem birou poștal în Iași, avem un portofoliu de contracte cu ApaVital SA, cu E.ON, instituții bancare. Suntem aceeași entitate, iar, dacă va fi să câștigăm acest contract, vom merge pe oamenii din grup”, a precizat Rodica Tudor Diana, administrator al Pink Post Publimail SRL.

Pe de altă parte, la compania Poșta Română au fost recent probleme din cauza unor sindicaliști.

Afaceri de milioane cu Statul Român

Compania offshore din Cipru a fost înființată în anul 2012, iar Octavian Claudiu Radu este trecut ca director în societate, alături de alte persoane și diverse firme. Cele mai multe firme administrate de Octavian Claudiu Radu au trecut prin insolvență în ultimii ani. Acesta are mai multe dosare de insolvență cu firmele sale, multe fiind înegistrate tocmai în Cipru.

Firma acestuia a avut un contract de peste 30 de milioane de euro cu operatorul Enel, prin firma SC Inform Lykos SA, de asemenea pentru împachetare și livrare facturi. Fostul parlamentar s-a implicat și în diverse afaceri imobiliare. Firma care vrea să livreze facturile Salubris SA Iași va fi stabilită în cursul lunii martie 2022, după evaluarea ofertelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *