După izbucnirea războiului, tot mai mulți oameni au fost nevoiți să își abandoneze casele și lucrurile pe care le aveau în Ucraina. După ce a ajuns în România, o fetiță din Ucraina a fost nevoită să își lase porcușorul de guineea în grija unei clujence. Micuța s-a despărțit de animalul de companie, pentru a-și putea continua călătoria. Momentul le-a făcut pe amândouă să plângă.
Întâmplarea inedită a fost povestită pe rețețe de socializare prin intermediul unei postări. Porcușorul se numește Lei și nu le putea însoți pe mama fetei și pe aceasta, așa că singura soluție a fost să îl dea spre adopție.
Pentru a veni în ajutorul familiei, o tânără din Cluj a auzit situația și a decis să aibă grijă de animăluț. Cele două s-au întâlnit prin intermediul unui grup dedicat refugiaților din Ucraina.
„Zilele trecute a apărut pe unul dintre grupurile de voluntari pentru persoanele aflate în nevoie din Ucraina, un anunț în care se cerea preluarea unui porcușor de guineea care din păcate nu își poate însoți familia în zborul spre mai departe”, a spus clujeanca.
Biletul pe care fetița refugiată i l-a dat româncei
În momentul în i l-a înmânat clujencei pe Lei, fetița i-a lăsat și un bilet cu „instrucțiuni” și datele sale de contact, pentru a-l putea vedea în continuare.
„O fetiță mi-a întins geanta în care era Lei. Eu atâta durere n-am simțit demult într-un copil. A plâns, am plâns. Am îmbrățișat-o și i-am spus că îmi doresc ca într-o zi să îl readuc lângă ea.Apoi mi-a întins un bilet cu instrucțiuni în limba română. Apoi am plâns iar. Într-o zi o sa te duc acasă, Lei. Până atunci îți promit că o să fie cel mai iubit, fetiță dragă”, a postat românca pe Facebook.
Tânăra din Cluj a fost emoționată până la lacrimi de gestul fetiței, iar conform spuselor sale, clujeanca va avea grijă de animăluț și își dorește să i-l înapoieze, când conflictul se va termina.
„Se numește Lei, este băiat. Ai grijă de el, hrănește-l bine cu fân și cu mâncare, de două ori pe zi. Nu lăsa copiii mici să-l atingă. Nu-l lovești, nu-l mutilezi. Izolează-l de alte animale. Cumpără-i o cușcă mare, plimbă-l pe podea. Taie-i unghiile doar dacă cresc la loc, nu atinge capilarele fragile ale unui cobai, coloana vertebrală fragilă. Trimite video și fotografii. Pentru întrebări sună (n.r. să o sune pe copilă) sau scrie. O să-ți placă de el”, a fost mesajul pe care fetița i l-a transmis clujencei.