Prima pagină » Local » O fetiță în vârstă de doar 13 ani a suferit mai multe arsuri după ce a încercat să aprindă focul în sobă – EXCLUSIV, UPDATE
O fetiță în vârstă de doar 13 ani a suferit mai multe arsuri după ce a încercat să aprindă focul în sobă - EXCLUSIV, UPDATE

O fetiță în vârstă de doar 13 ani a suferit mai multe arsuri după ce a încercat să aprindă focul în sobă – EXCLUSIV, UPDATE

01 feb. 2022, 14:27,
B, , h, , în Local

Un elicopter SMURD intervine în localitatea Țibana pentru a acorda primele îngrijiri medicale după ce un apel la numărul unic 112 anunța faptul că o fetiță în vârstă de doar 13 ani a suferit mai multe arsuri. Fata încerca să facă focul în sobă.

„Elicopterul SMURD intervine pentru o fetiță în vârstă de 13 ani cu arsuri. Fetița a încercat să aprindă focul în sobă. Incidentul s-a petrecut în localitatea Țibana din comună Țibana, județul Iași”, au precizat autoritățile.

UPDATE: Prof. dr. Diana Cimpoeșu a făcut de asemenea declarații cu privire la situația fetiței din Țibana.

„Fetiţa de 13 ani locuia cu bunica şi a încercat să aprindă focul în soba folosind un lichid inflamabil, cel mai probabil benzină. În momentul acela s-a aprins mâna stângă, antebraţul. Are arsuri pe aproximativ 7 la sută, de gradul 2, la cum am estimat noi. Prin apel la 112 am dirijat la faţa locului elicopterul pentru că momentul a fost descris dramatic de cei din casă şi fetiţa a fost preluată şi tratată pentru durere şi arsură. A fost adusă la Spitalul de Copii, la UPU. Am anunţat inclusiv managerul spitalului şi chirurgia plastică. Sperăm într-o evoluţie favorabilă pentru că are toate şansele să fie bine. Declarativ, părinţii sunt plecaţi în Italia”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași a făcut declarații despre starea de sănătate a fetiței care a suferit arsuri după ce a aprins focul.

„O fetiţă de 13 ani a fost victima unui accident la domiciliu. A suferit arsuri prin flacăra la nivelul fetei, membru circular în momentul în care a aprins focul şi a turnat benzină. Este fără arsuri de cai aeriene, stabilă respirator şi hemodinamic. Va fi internată în Unitatea Funcţională pentru arşi, pentru explorare şi terapie specifică în blocul operator, stabilirea cu exactitate a gradului de arsură. Viaţa acesteia nu este pusă în pericol. Aceasta a turnat benzină peste flacără şi atunci a razbufnit. Este o procedură întâlnită de noi la copii care nu sunt bine ancoraţi în riscul care există la turnarea benzinei în foc”, a declarat dr. Solange Roşu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

UPDATE: Fetița a fost transportată la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024