Este nevoie urgent de sânge pentru o fetiță în vârstă de 10 ani, bolnavă de cancer. Alesia Maria Pîrău este internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.
O fetiță în vârstă de 10 ani, bolnavă de cancer, are nevoie de sânge
Mama Alesiei Maria Pîrău, o fetiță în vârstă de 10 ani, din comuna Hălăucești, județul Iași, a postat în mediul online numeroase mesaje prin care cere ajutorul tuturor cunoscuților. Copila are nevoie urgent de sânge.
„Sunt mămică a unei fetițe de 10 ani care are nevoie urgent de transfuzii de sânge. Vă rog frumos, dacă mă puteți ajuta, să o facem bine pe fetiță. Las poză cu grupa de sânge și cerințele doctorilor. Donația trebuie făcută la Centrul de Transfuzii Iași, pe numele Pîrău Alesia Maria, internată în secția de Oncologie din spitalul «Sf. Maria» (Spitalul de Copii). Cine mă poate ajuta, vă rog să îmi lăsați mesaj. Vă rog să distribuiți în număr cât mai mare pentru a putea găsi donatori compatibili”, a fost mesajul postat de Cornelia Maria Pîrău, mama pacientei bolnave de cancer.
Persoanele ce doresc să o ajute pe fetița în vârstă de zece ani pot dona sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din Iași sau la orice alt centru de transfuzii din ţară.
Donarea de sânge are numeroase beneficii
Experții spun că există o mulțime de beneficii pentru organism de la donare de sânge. Donarea de sânge a fost, este și va continua să fie o misiune onorabilă pentru fiecare ființă umană. Indiferent cât de departe a mers știința în cercetările și experimentele sale, aceasta este incapabilă să reproducă în mod artificial compoziția și funcția sângelui uman. Prin urmare, donarea de sânge este ultima șansă de supraviețuire pentru multe persoane bolnave și nevoiașe. Conform datelor statistice, în România există o lipsă de donatori de sânge, motiv pentru care au fost organizate diverse campanii cu scopul de a atrage voluntari pentru a dona sânge.
Există multe indicații și contraindicații pentru donarea de sânge. Unele dintre beneficiile donării de sânge includ reînnoirea sângelui donatorului după donare, creșterea proprietăților compensatorii ale organismului, care ajută donatorul să se recupereze rapid după donare sau pierderea de sânge. Donarea de sânge este indicată pentru multe boli, cum ar fi hipertensiunea arterială. Procesul de donare este, de asemenea, util pentru femeile aflate la menopauză. Aspectul moral este, de asemenea, un avantaj important – fiecare donator se simte bine emoțional să fie salvatorul cuiva. Persoanele active au dreptul la două zile libere de la locul de muncă atunci când donează sânge și pot primi, de asemenea, o plată în bani sau un bon de masă, dacă doresc.
Printre contraindicații se numără bolile infecțioase, parazitare, somatice, oculare, cutanate și multe alte boli, adică toate bolile care pot fi transmise prin sângele donat la primitor sau care pot agrava starea donatorului. Alcoolismul este, de asemenea, o obiecție la donarea de sânge, deoarece modifică compoziția biochimică a sângelui.
Persoanele care doresc să o ajute pe Alesia Maria Pîrău, fetița în vârstă de 10 ani, bolnavă de cancer, care are nevoie de sânge, trebuie să știe că Centrul de Transfuzii Sanguine Iași este deschis de luni până vineri, în intervalul orar 07:30 – 13:30.
Jurnaliștilor, nu ati scris grupa sanguina a copilului!