Prima pagină » Titlurile zilei » O fetiță din Iași va reprezenta România la cel mai important festival de muzică! Sofia va merge la Sanremo Junior, în Italia – FOTO/VIDEO

O fetiță din Iași va reprezenta România la cel mai important festival de muzică! Sofia va merge la Sanremo Junior, în Italia – FOTO/VIDEO

02 feb. 2024, 02:00, 5 ,
Ștefana Șovea în Titlurile zilei

Sofia Nițoi, o fetiță din județul Iași, în vârstă de opt ani, a fost selectată să reprezinte România la prestigiosul Festival Internațional Sanremo Junior, eveniment dedicat tinerelor talente din întreaga lume

Este o reușită mare, având în vedere faptul că doar un singur copil din fiecare țară, cu vârsta de până la 15 ani, poate participa la competiție. Munca din spatele reușitei este una mare, reprezentând și o ocazie unică pentru Sofia să își arate talentul pe o scenă internațională.

Sofia Nițoi va reprezenta România la Festivalul Internațional Sanremo Junior

Sofia Nițoi și Ella Gordoș

Sofia Nițoi face ore de canto și pian la Academia de Talente Ella Gondoș

Sofia Nițoi are opt ani și este elevă în clasa II-a la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”. De la vârsta de patru ani, face ore de canto și pian la Academia de Talente Ella Gondoș, iar de-a lungul timpului a participat la nenumărate concursuri, de unde s-a întors cu premii importante.

În luna decembrie 2023, Cosmin Nițoi, tatăl Sofiei, a înscris-o pe fiica lui la Festivalul Internațional Sanremo Junior, cu o melodie grea, în limba franceză, „S.O.S. d’un terrien en détresse”, de Daniel Balavoine. Alegerea acestei piese s-a bazat pe un mesaj care are un impact, dar și pe evidențierea calităților vocale și interpretative ale Sofiei.

„Talentul Sofiei a fost descoperit de fosta ei educatoare. Aceasta a observat faptul că are intonație și ne-a îndrumat să o ducem la ore de canto, chiar la Academia de Talente a Ellei Gordoș. Așa am făcut, iar de la vârsta de patru ani face ore de canto și pian. De fiecare dată când iese de la ore, este roșie toată în obraji și transpirată, de parcă a fost să alerge la un maraton. Asta denotă faptul că a muncit foarte mult, însă, cu toate astea, niciodată nu a spus că nu mai poate. Îi place foarte mult ceea ce face, a participat la multe concursuri, iar în luna decembrie am înscris-o la Festivalul Internațional Sanremo Junior”, spune Cosmin Nițoi, tatăl Sofiei.

Un singur copil pe țară este selectat

Sofia Nițoi și Ella Gordoș

Sofia Nițoi va merge la Festivalul Internațional Sanremo Junio

În data de 24 ianuarie 2024, a aflat faptul că fetița a fost selectată de un juriu internațional să reprezinte România la prestigiosul festival, iar reacția acesteia a fost una copleșitoare.

„Este un festival unde este selectat un singur copil pe țară, iar melodia cu care a participat la preselecții a fost «S.O.S. d’un terrien en détresse», de Daniel Balavoine. Știam că, dacă este selectată Sofia, vom primi un mail, iar când l-am primit, i-am făcut o surpriză. Ea, în fiecare zi, timp de o săptămână, mă întreba dacă am primit mail-ul, era emoționată și aștepta cu sufletul la gură un răspuns pozitiv. În data de 24 ianuarie, am aflat că a fost selectată să reprezinte România la festival, așa că i-am luat un tort și niște confetti, iar reacția Sofiei am imortalizat-o video. A țipat foarte tare de fericire, iar acum așteaptă cu nerăbdare să participe la festival”, adaugă Cosmin Nițoi, tatăl Sofiei.

Finala Festivalului Internațional Sanremo Junior are loc în data de 17 aprilie 2024, iar fiecare concurent își va reprezenta țara. Sofia studiază în cadrul Academiei de Talente între patru și șase ore de canto și pian săptămânal, însă aprofundarea cunoștințelor continuă și acasă.

„Sofia este elevul căruia i s-a pus microfonul în față într-un cadru academic la vârsta de 4 ani. Acum are 8 ani, astfel că jumătate din întreaga ei viață și-a petrecut-o în Academia de Talente. Încă de la început, ne-am axat pe muzica ușoară, pop, românească și internațională, însă abordăm cu ușurință și folclorul. Sofia studiază în cadrul școlii între 4-6 ore de canto și pian săptămânal, iar aprofundarea cunoștințelor continuă și acasă. Astfel, e lesne de înțeles că există un dezechilibru între timpul de joacă și cel de lucru, dar, după cum bine știm cu toții, arta realizată la acest nivel cere implicare fără atenție la ceas”, transmite Ella Gordoș în legătură cu fetița ce va reprezenta România la Festivalul Internațional Sanremo Junior.

Festivalul Sanremo este cea mai importantă competiție muzicală din Italia și cea mai veche competiție de muzică pop din Europa. Festivalul, lansat în 1951, a fost sursă de inspirație pentru organizarea Concursului Muzical Eurovision.

Comentarii
  • 🍊 Nu mai furați copilăria îngerașilor ! Copilul dopat cu informatii / sarcini apasătoare de mic ...risca boli psihice grave !

    Inclusiv Creangă a zis: „…dacă e popă să o bată-cap toată ziua iar dacă e copil,să se joace !

    Nu mai sufocați copii cu atâtea sarcini : e copil, ea trebuie să se joace! Mintea ei e in formare, are nevoie de relaxare, joacă, iarbă verde 😋

    Copilul dopat cu sarcini de mic riscă dileală totală ( medicii cu studii în afară au aflat acest lucru)!

    Toata lumea cere performante scolare.

    Parinții se mandresc cu copii „de nota 10”, iar profesorii care „fabrica” copii „de nota 10” se bucura de stima. Aici gresim! Intervine mitul copilului asa-zis supradotat, al olimpicului care, de fapt, este un „supradotat”, un obosit cu intentie, un indepartat de la copilarie, un sigur candidat la boli mintale grave si, de cele mai multe ori, un ratat incurabil.

    Lăsați copii să se bucure de copilărie !

  • Felicitari! Succes in continuare!

  • Felicitari si mult succes sa castigi locul I avand in vedere munca depusa. In rest carcotasi sunt peste tot nu te lasa influientata de rautatea unora care nu ajung la struguri si spun ca sunt acri.

  • A treia bancă

    Dacă părinţii au dat-o de la vârsta de 4 ani (!!!) la canto, vă daţi seama ce e în capul lor…
    E plină ţara de frustraţi care îşi proiectează ambiţiile eşuate asupra odraslelor.

  • Bravo fetița!
    Talentata și scumpica!
    E un câștig faptul că participi la un astfel de
    festival.Nu contează neapărat premiile.
    Felicitări părinților și profesorilor pentru susținere!
    Bravo!Bravo!Bravo!
    Pupici!❤️🍀🎼🎤💋

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`