Prima pagină » Titlurile zilei » TRAGEDIE! Trei copii au fost găsiţi înecaţi la Hârlău EXCLUSIV! FOTO – VIDEO cu impact emotional! – UPDATE

TRAGEDIE! Trei copii au fost găsiţi înecaţi la Hârlău EXCLUSIV! FOTO – VIDEO cu impact emotional! – UPDATE

20 iun. 2020, 14:15,
în Titlurile zilei

Situaţie teribilă în localitatea Parcovaci din Hârlău acolo unde o fetiţă de doar şapte ani a fost găsită înecată la un baraj. O femeie ce asigură paza a descoperit-o pe copilă agonizând. La venirea cadrelor medicale aceasta nu a mai putut fi salvată. La faţa locului au intervenit reprezentanţii Poliţiei şi pompierii. În urma căutărilor efectuate de către pompierii deplasaţi la faţa locului au fost găsite cadavrele celor trei copii. Victimele, trei fetiţe, aveau vârstele de 6, 7 şi respectiv 10 ani.

UPDATE: Astăzi de ziua Sfinților români, după Sfânta Liturghie am săvârșit la barajul de la Pârcovaci slujba de sfințire a apei și slujba de pomenire a celor trei fetițe înecate ieri în acest loc. Din păcate nu sunt primele victime, sperăm să fie ultimele. Dumnezeu să le ierte!

UPDATE: După spusele martorilor, copiii nu au venit să se scalde ci au venit pur și simplu să se joace pe malul apei. Aceștia se aflau pe digul barajului în apropiere de vărsătoare când unul dintre a alunecat pe mâzgă. Imediat  o fetiţă a încercat să o ajute pe copila care a alunecat în apă însă și aceasta s-a dezechilibrat. În acel moment și a treia fetiţă a vrut să le sară în ajutor însă a alunecat și ea în apă adâncă de câțiva metri din acumularea Pârcovaci. Trupurile celor trei fetiţe au fost transportate la Institutul de Medicină Legală din Iaşi.

În zona respectivă scăldatul este interzis după cum au precizat reprezentanții acumulării de apă Pârcovaci, însă se întâmplă de multe ori ca persoane din localitățile învecinate să vină să se scaldă în apă adâncă a barajului. Ultimul incident nefericit a avut loc în urmă cu doi ani când un tânăr din localitățile apropiate s-a înecat în condiții asemănătoare.

UPDATE: In urma cercetarilor de la fata locului s-a descoperit faptul ca fetiţele de 6 şi 7 ani erau surori şi au ieşit la scăldat alături de prietena lor în vârstă de 10 ani. Din nefericire toate cele trei fete au fost gasite fara suflare. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul uciderii din culpă. Poliţiştii trag un semnal de alarmă şi atrag atenţia părinţilor să nu îşi lase copiii nesupravegheaţi şi să ştie în permanenţă unde se afla.

UPDATE: A fost găsită și a treia fetița, din păcate decedată.

UPDATE:  Secția de Pompieri Târgu Frumos a fost solicitată să intervină pentru căutare persoane înecate în acumularea Pârcovaci, Hârlău. Au fost găsite 2 persoane, de sex feminin, 6 respectiv 7 ani, pentru care au început manevre de resuscitare de către un echipaj SAJ și unul Smurd. Se presupune că mai există o victimă de sex feminin, 10 ani pentru care se continuă operațiunile de căutare.

Tragedie şi într-o altă familie din Iaşi

Prin momente la fel de grele a trecut şi o familie din Iaşi după ce un băieţel în vârstă de trei ani a murit înecat într-o fosă septică.

Tragedia s-a petrecut în comună ieşeana Brăeşti, în satul Buda în luna aprilie a anului trecut. Micuţul se pare că mergea de doar două săptămâni la grădiniţă, nefiind înscris cu forme legale. Din motive încă necunoscute, a fost scăpat din ochi de cei care ar fi trebuit să-l supravegheze şi a căzut în bazinul adânc de câţiva metri. Copilul nu a mai avut nicio şansă odată ce a ajuns în apă rece şi adâncă de câţiva metri.

Copilul nu a observat probabil capacul şi a călcat exact pe el. A căzut în apă rece şi a stat acolo mai mult de o oră. „Omul de serviciu”, aşa cum este numit bărbatul care are grijă (sau mai bine spus ar trebui să aibă grijă de şcoală) l-a văzut pe copil înăuntru. A sunat la 112 şi a cerut ajutorul. La faţa locului au ajuns pompierii, poliţiştii şi medicii. Micuţul a fost scos, iar echipajul medical a încercat să-l resusciteze câteva zeci de minute. Fără rezultat însă. A fost declarat decesul.

Reporterii BZI au aflat că fosa în care s-a înecat micuţul a fost săpată în urmă cu 11 ani chiar de tatăl său.

” …Fosa, eu am săpat-o cu mâna mea. Are patru metri adâncime şi 3 pe 4 lungime. Acum 11 ani a fost făcută fosa aia. Nu s-au luat măsuri în chestiile astea. Eu, din partea mea, merg până în pânzele albe. Cum să vă spun?,” declara îndurerat la acel moment tatăl copilului,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *