La doar o săptămână după ce s-a născut, Briseea Maria a avut nevoie de o perioadă mare de spitalizare. Aceasta a fost diagnosticată cu hidrocefalie, o afecțiune în care se produce o acumulare excesivă de lichid cefalorahidian la nivelul creierului.
Părinții au venit de la București pentru ca micuța să fie operată la Iași
Copila a fost operată de două ori la un spital din București, cu toate acestea, starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit. Mama a observat că fetița doarme în permanență și a început să-și pună semne de întrebare.
„Prima operație a avut-o la două săptămâni după naștere, a fost o bătălie între mine, familie și medici. Eu simțeam că fata nu este bine, însă medicii spuneau că nu are nimic. Copilul meu dormea mereu, și lor li se părea normal. Mi-au spus că bebelușii asta fac, mi-am spus atunci că acest lucru nu este normal, mai mult din cauza faptului că fetița a început să facă convulsii nefebrile.
Explicația pe care medicii au găsit-o a fost aceea că i se întăresc mușchii. Un medic de la București, după ce l-am solicitat pentru un control pentru care am așteptat două ore, mi-a spus că este un copil perfect sănătos, însă nici nu a terminat de spus, că fetița a făcut, de față cu el, o criză de epilepsie. În momentul acela, a dus-o la ATI. A mai stat după o săptămână pe glucoză, timp în care micuța vomita absolut tot”, a spus Isabela Niculae, mama fetiței de 7 luni.
Micuța a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași datorită unui copil din Galați, care a fost operat de trei ori.
„La Iași, au investigat-o până la firul de păr. Primul diagnostic pus a fost cel de epilepsie. Iar medicii au observat că tubul de dren pe care fetița îl avea nu era pus bine. Tubul de dren este pus pentru a elimina lichidul pe care fetița îl are la nivelul creierului, la două săptămâni, medicii i-au descoperit o hemoragie și lichidul. Astăzi, urmează a cincea operație și, ulterior, control periodic.
Sperăm ca totul să fie bine. Fetița mea a fost operată de două ori la București și acolo am întâlnit un băiețel din Galați, care a fost operat de trei ori și tot nu se simțea bine. Părinții lui au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu» din Iași. Ei au fost foarte încântați, mi-au povestit și mie despre conf. univ. dr. Lucian Eva”, a mărturisit Isabela Niculae.
Fetița de doar 7 luni va fi operată pentru a cincea oară la Iași
Astăzi, pentru fetița de doar 7 luni urmează o altă intervenție chirurgicală. Părinții au mare încredere în medicii de la Iași și speră ca micuța să se facă bine.
„Vorbim de o fetiță de 7 luni, care a ajuns la noi după multiple intervenții chirurgicale realizate în diferite clinici din România, diagnostic de hidrocefalie, la care noi am rezolvat parțial această patologie. Astăzi, va fi supusă unei intervenții chirurgicale din nou, pentru stabilizarea definitivă a circulației normale a lichidului cefalorahidian de la nivelul creierului. Sunt copii, din păcate, pentru care rezolvarea acestei patologii are nevoie de multiple intervenții chirurgicale.
În situația dată, familia a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu» din Iași în speranța că vor găsi rezolvarea definitivă. Diagnosticul de epilepsie bineînțeles că poate deveni o boală invalidantă. Această boală este ținută sub tratament și sperăm că odată cu creșterea să se rezolve. Vor urma controale periodice, supraveghere a intervenției chirurgicale. Hemoragia este evoluția bolii, din acest motiv am și temporalizat și intervenția chirurgicală o perioadă, pentru a face lucrurile în condiții de siguranță pentru copil”, a subliniat conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, în legătură cu fetița de doar 7 luni, operată la Iași.
Solutia salvatoare este arestarea oamenilor axati pe tentativa de omor , otravire si aspecte de genul acesta