Prima pagină » Actualitate » O fetiță de 6 ani a fost mușcată de un câine! Patrupedul a atacat-o în drum spre școală
O fetiță de 6 ani a fost mușcată de un câine! Patrupedul a atacat-o în drum spre școală

O fetiță de 6 ani a fost mușcată de un câine! Patrupedul a atacat-o în drum spre școală

21 oct. 2024, 12:00,
Simona Ciobanu în Actualitate

O fetiță de 6 ani a fost mușcată de un câine luni dimineață, 21 octombrie,  în timp ce se îndrepta spre școală împreună cu mama sa. Incidentul a avut loc în jurul orei 7:45, când un câine de talie mare, plimbat de stăpân fără botniță, a atacat-o pe copilă.

Mama fetei a sunat imediat la 112.

„Minora de 6 ani, care a suferit răni la obrazul drept, a primit îngrijiri medicale de la un echipaj de prim ajutor, apoi a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare”, conform unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

Fetița a fost internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, pe secția de chirurgie plastică, unde primește tratament, fiind însoțită de mama sa. De asemenea, i s-a administrat vaccinul antirabic la Institutul „Matei Balș”.

Câinele, de rasă Akita, a fost identificat, iar proprietarul său este cercetat pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a atacului canin, conform OUG 55/2002, privind regimul câinilor periculoși sau agresivi. Ancheta este în desfășurare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Surse G4Media spun că proprietarul câinelui care a rănit-o pe fetiță ar fi un jurnalist, iar fetița mușcată de către animal ar fi fiica unei judecătoare.

Și la Iași, o fetiță de 12 ani a avut nevoie de intervenție chirurgicală după ce a fost mușcată de câinele vecinului.

Femeie sfâșiată de o haită de câini în drum spre serviciu

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum în comuna ieșeană Holboca, o femeie a fost sfâșiată de o haită de câini maidanezi când mergea spre muncă. Aceasta era singură pe stradă, însă a reușit să se apere împotriva animalelor care încercau să o sfâșie. Se pare că problema persistă de ceva vreme, iar lumea se plânge că autoritățile locale nu au luat vreo măsură care să dea rezultate.

Carmen Gribincea mergea spre muncă, aproape de ora 05:00, când nu era prea multă lume pe stradă, parcurgând drumul singură. Ea face zilnic naveta din satul Holboca spre cartierul Dancu de unde ia tramvaiul pentru a merge la serviciu. Femeia parcurge drumul pe jos, fiind vorba de strada principală, intens circulată. Vineri, 21 aprilie, înainte să ajungă în cartierul Dancu a fost atacată de o haită de câini agresivi care au pus-o la pământ. Femeia a luptat din toate puterile pentru a scăpa din ghearele animalelor.

„Eu fac naveta zilnic prin acest loc, doar că de data aceasta a fost o experiență oribilă. Veneam de la muncă, iar o bună parte din drum o parcurg pe jos, atunci a venit o haită de câini, iar unul dintre ei m-a mușcat de picior. Imediat am căzut, au încercat și ceilalți să mă atace. Unul dintre ei mi-a mușcat telefonul. M-am luptat cu ei și m-am ridicat cât de repede am putut, după care au fugit.

Am avut mare noroc că am scăpat doar cu atât. Le-am arătat și celor de la primărie imaginile cu mine, cum arătam după ce m-au mușcat, pur și simplu nu au zis nimic, doar dau din umeri. Este incredibil ce se întâmplă. Nici măcar nu m-am dus la doctor, pentru că trebuie să ajung la muncă, să îmi pot întreține familia”, povestește Carmen după acest incident.

Astfel de atacuri pot fi extrem de periculoase. Animalele de pe stradă nu sunt controlate medical și pot purta boli ce se transmit prin mușcătură, cum ar fi turbarea, o boală mortală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`