Prima pagină » Local » O fetiţă de 10 ani, la un pas de a fi violată. Judecătoria Hârlău a admis arestarea preventivă pentru 30 de zile
O fetiţă de 10 ani, la un pas de a fi violată. Judecătoria Hârlău a admis arestarea preventivă pentru 30 de zile

O fetiţă de 10 ani, la un pas de a fi violată. Judecătoria Hârlău a admis arestarea preventivă pentru 30 de zile

06 nov. 2020, 14:44,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Joi, 5 noiembrie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, aflată sub jurisdicția Judecătoriei Iași, au solicitat magistraților ca Ioan Mustea să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru tentativă de viol. Acesta ar fi încercat să violeze o fetiță de doar 10 ani. Inculpatul a contestat arestarea preventivă pentru 30 de zile.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 05.11.2020, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul M.I. pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol, prev. de art. 32 alin. (1) rap. la art. 218 alin. (1) şi alin. (3) lit. c) C.pen.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, Procuror, Sava Teona Alexandra.

A îmbrâncit pe pat o fetiță de 10 ani și ar fi vrut să o violeze. Cum a scăpat micuța

Potrivit probatoriului administrat până la în momentul de față procesual rezultă suspiciunea că în data de 29 octombrie 2020, Ioan Mustea ar fi încercat să o violeze pe V.I.G., în vârstă de 10 ani. Inculpatul a îmbrâncit-o pe pat, a încercat să o dezbrace pe fată de haine și a amenințat-o că o lovește.

Micuța plângând și strigând după ajutor, a reușit să îi rupă mâneca de la geacă și a fugit desculță până acasă. În consecință, magistrații au hotărât să aplice măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, Procuror, Sava Teona Alexandra, inculpatul Ioan Mustea a contestat această măsură.

„În ziua de 29.10.2020, inculpatul M.I. a încercat să întreţină un raport sexual normal cu persoana vătămată minoră V.I.G., în vârstă de 10 ani, a îmbrâncit-o pe pat, a încercat să o dezbrace cu forţa, ameninţând-o cu acte de violenţă, victima minoră plângând şi ţipând după ajutor, smucindu-se din mâinile inculpatului care i-a rupt mâneca de la geacă, reuşind în cele din urmă să fugă desculţ acasă”, a menționat sursa citată.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, Procuror, Sava Teona Alexandra.

O femeie a fost ucisă pentru că a refuzat vehement să întrețină relații sexuale cu un bărbat

Un ieșean este acuzat de omor, după ce ar fi ucis o femeie că nu a vrut să întrețină raporturi sexuale cu acesta. George Boghiță, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a fost arestat de polițiști după ce a omorât în bătaie o femeie. Miercuri, 4 noiembrie 2020, a fost reținut și acuzat de omor. Acesta locuiește în Lunca Cetățuii și ar fi bătut-o pe Gabriela Agapaie, în vârstă de 54 de ani, după ce a mers în vizită în camera de cămin a unui bărbat imobilizat la pat, în comuna Ciurea.

„Din cercetările efectuate s-a ajuns la concluzia că suspectul a lovit victima cu pumnii și picioarele în zona capului, a mâinilor și a toracelui. În urma leziunilor suferite, victima a fost lăsată acolo, fără a fi anunțat Serviciul de Ambulanță Județean. Din cauza leziunilor suferite la nivel cranian, victima a decedat pe data de 3 noiembrie”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *