Prima pagină » National » O fetiţă a fost bătută de bunică, după ce mama sa nu a învăţat-o limba maghiară. Ce au decis judecătorii din Turda

O fetiţă a fost bătută de bunică, după ce mama sa nu a învăţat-o limba maghiară. Ce au decis judecătorii din Turda

24 aug. 2022, 11:18,
BZI.ro, în National

Caz reprobabil în judeţul Cluj. O fetiţă, în vârstă de doar un an şi şase luni, a fost bătută de bunica sa după ce mama sa a refuzat vehement să o înveţe limba maghiară.

De agresiunea fizică nu a scăpat nici nora femeii, în vârstă de 55 de ani.

O fetiţă a fost bătută de bunica. Nici mama copilei nu a scăpat

O întâmplare de-a dreptul halucinanta s-a produs în Turda, în anul 2020. O clujeancă în vârstă de 55 de ani a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce și-a bătut cu bestialitate în repetate rânduri nora şi nepoata de numai un an și șase luni. Gestul bătrânei a fost argumentat că victima nu şi-a învăţat fiica limba maghiară.

După doi ani, magistraţii din cadrul Judecătoriei Turda s-au pronunţat în acest caz.

„Instanţa reţine că inculpata a dat dovadă de o agresivitate ieşită din comun, înţelege să recurgă la comportament agresiv pentru a-şi impune punctul de vedere, inculpata agresând persoanele vătămate în încercarea de o determina pe mamă să îşi înveţe fiica limba maghiară şi dintr-un sentiment de desconsiderare şi ură faţă de faptul că persoana vătămată este româncă”, a fost concluzia instanței.

Femeia de 55 ani a primit o pedeapsă de şapte luni de închisoare, însă magistraţii au suspendat executarea sentinţei.

„Inculpata este în vârstă de 55 ani, nu prezintă o periculozitate care să justifice o pedeapsă cu executare, scopul legal al pedepsei aplicate poate fi realizat cu maximă eficienţă printr-un tratament sancţionator mai blând şi apreciindu-se că, îndreptarea acestuia poate avea loc şi fără executarea efectivă”, a apreciat instanța, potrivit gazetadecluj.ro.

În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI a fost prezentat cazul din Bascov care zduguit întreaga Românie, unde un bărbat și-a omorât nepoata și alți membri ai familiei.

De unde a pornit conflictul între clujeancă, noră şi nepoată

Conform informaţiilor din dosar, conflictul între cele două familii a început după ce femeia i-a reproşat nurorii sale că nu o învaţa pe fiica să limba maghiară. Au început agresiunile verbale, iar din nefericire situaţia a degenerat. Clujeanca a început să le lovească cu pumnii şi picioarele pe nora şi nepoata, care locuiau în acelaşi imobil.

”Pe fondul stării conflictuale dintre cele două familii, inculpata i-a reproşat persoanei vătămate că nu o învaţă pe fiica ei minoră limba maghiară şi a început să îi vorbească urât şi dispreţuitor. Pentru a evita să mai fie subiectul de batjocură al inculpatei, persoana vătămată, având în braţe pe fiică a plecat din curte în casă, cerându-le soacrei şi soţului să discute cu inculpata despre aceste reproşuri. Astfel martorii şi au ieşit în curtea imobilului unde se afla inculpata şi i-au reproşat acesteia că are treabă cu persoana vătămată, cerându-i să o lase în pace. În aceste împrejurări, inculpata a reacţionat violent şi s-a dus în locuinţă după persoana vătămată şi a început să o lovească cu pumnii şi piciorul peste corp, iar întrucât persoana vătămată o ţinea la acel moment în braţe pe fiica să , unele din lovituri au atins-o şi pe aceasta, care s-a speriat foarte tare şi plângea”, se arată în motivarea deciziei instanței.

La scurt timp, soţul femeii agresate a intervenit şi le-a despărţit pe acestea. S-a obţinut un certificat medico-legal prin care s-a constatat că au fost mai multe leziuni traumatice la nivelul fetei, toracelui, braţelor şi gambei care au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Bunica a negat vehement faptele

Ajunsă în instanţă, femeia care a bătut o fetiţă de un an şi şase luni şi pe mama acesteia a negat toate faptele. Însă, în urma cercetării probelor din dosar, instanta a luat o decizie.

”Deşi inculpata, prin apărător ales a susţinut în apărarea să că ar fi săvârşit faptele în legitimă apărare, instanţa nu poate reţine această susţinere, probatoriul adminstrat în cauză relevând fără echivoc că inculpata cu ură, răutate şi desconsiderare s-a dus după persoanele vătămate cărora le-a aplicat o corecţie fizică pentru că ar fi avut în vedere criticile formulate referitoare la etnie şi învăţarea limbii maghiare”, a arătat instanța. Decizia a fost dată în 16 august și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Cazul fetiței din Turda care a fost bătută de bunică nu este singular. În urmă cu mai mult timp, o femeie și-a omorât în bătaie nepotul în vârstă de doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *