Prima pagină » Local » O femeie și un tânăr, condamnați pentru contrabandă cu țigări! Femeia, trimisă direct la pușcărie de judecători!
O femeie și un tânăr, condamnați pentru contrabandă cu țigări! Femeia, trimisă direct la pușcărie de judecători!

O femeie și un tânăr, condamnați pentru contrabandă cu țigări! Femeia, trimisă direct la pușcărie de judecători!

13 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie din Iași a fost trimisă la pușcărie de magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani, din cauza unor țigări! Pe de altă parte, un tânăr a fost condamnat pentru contrabandă, dar cu suspendarea executării pedepsei. Pe lângă pedepsele primite pentru contrabandă cu țigări, cei doi au fost obligați și la plata unor despăgubiri în valoare totală de peste 30.000 de lei către stat

O femeie din Iași a fost trimisă la pușcărie de către judecători, din cauza unor țigări! La rândul său, un tânăr a fost condamnat pentru contrabandă, însă cu suspendarea executării pedepsei. Deciziile au fost luate recent de către magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani. Totuși, sentințele nu sunt definitive, acestea putând fi contestate.

O femeie din Iași, Liliana Niță, trimisă la pușcărie din cauza unor țigări! Nu a fost la prima infracțiune de acest gen!

O femeie din Iași a fost trimisă la pușcărie de către judecători, din cauza unor țigări! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au dispus condamnarea Lilianei Niță la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni de pușcărie, pentru contrabandă cu țigări.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, și obligă inculpata Liliana Niță la plata către aceasta a sumei de 38 de lei, cu titlu de despăgubiri”, au afirmat judecătorii pășcăneni.

Procesul Lilianei Niță (52 de ani), din Târgu Frumos, a început pe data de 25 octombrie 2019.

„Pe 22 iunie 2018, la ora 15:15, în timp ce se deplasa în orașul Târgu Frumos, spre Piața Agroalimentară, inculpata Liliana Niță avea asupra ei o poșetă și o sacoșă din plastic în care au fost găsite 20 de pachete cu țigări marca «Ashima», fără timbre de marcaj fiscal, ce conțineau în total 400 de țigări și 30 de pachete cu țigări marca «Marble», fără timbre de marcaj fiscal, ce conțineau 600 de țigări, în scop de comercializare”, au precizat procurorii referitor la femeie.

La audieri, Liliana Niță a recunoscut în totalitate săvârșirea faptei reținute în sarcina ei. Magistrații au constatat că femeia a mai fost pedepsită în trecut, pentru comiterea unei fapte similare.

Un tânăr a fost condamnat de magistrați, dar cu suspendarea executării pedepsei, pentru contrabandă

Tot magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au decis recent condamnarea unui tânăr, pentru contrabandă cu țigări. Astfel, instanța l-a condamnat pe Andrei Popa la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, și obligă inculpatul Andrei Popa la plata către aceasta a sumei de 31.832 de lei, cu titlu de despăgubiri civile”, au menționat judecătorii pășcăneni.

Tânărul Andrei Popa, din Republica Moldova, acuzat că avea în mașină peste 45.000 de țigări de contrabandă

Procesul acestui tânăr de 29 de ani, din localitatea Perescina, Republica Moldova, a început pe 22 mai 2019. „Pe 21 martie 2019, la ora 00:10, în timp ce tranzita localitatea Războieni, inculpatul Andrei Popa a transportat în autoturismul marca Audi A4, în vederea comercializării, 45.900 de țigări marca «Marlboro». Acestea erau ambalate în 2.295 de pachete, care aveau aplicate timbre de marcaj fiscal emise de Republica Moldova. Astfel, el a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în valoare de 30.928 de lei, reprezentând taxe vamale, accize și TVA”, au afirmat procurorii. La audieri, acest tânăr a recunoscut comiterea faptei.
Acum, rămâne de văzut dacă pedepsele aplicate Lilianei Niță, o femeie acuzată de contrabandă, și lui Andrei Popa, condamnat tot din cauza unor țigări, vor rămâne definitive în forma actuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`