Prima pagină » Titlurile zilei » O femeie se luptă pentru dreptate de 3 ani! Soțul său a murit după ce a contractat trei bacterii și o infecție intraspitalicească la Spitalul „Sf. Spiridon”. Mihaela Ganea: „Am spus că mor cu ei de gât” – FOTO

O femeie se luptă pentru dreptate de 3 ani! Soțul său a murit după ce a contractat trei bacterii și o infecție intraspitalicească la Spitalul „Sf. Spiridon”. Mihaela Ganea: „Am spus că mor cu ei de gât” – FOTO

16 nov. 2023, 02:00, 11 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Mihaela Ganea se luptă de 3 ani pentru a-i face dreptate soțului său, Claudiu Ganea, care a fost victima unui accident de muncă. Bărbatul s-a electrocutat în data de 20 ianuarie 2021, rezultând arsuri pe circa 70 la sută din suprafața corpului. Acesta a murit într-un spital din Belgia, pe 15 februarie 2021, în urma unui șoc septic

În data de 20 ianuarie 2021, inspectorul de vagoane Claudiu Ganea, în vârstă de 51 de ani, a fost victima unui accident de muncă, electrocutându-se. Au rezultat arsuri pe circa 70 la sută din suprafața corpului. Claudiu Ganea a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar a doua zi, pe 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași, Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arși.

După 7 zile de la internare, medicii ieșeni s-au declarat neputincioși, astfel că s-a luat decizia ca pacientul să fie transferat la un spital din Belgia. S-a încercat transferul lui Claudiu Ganea chiar în ziua de 27 ianuarie 2021, cu un avion militar, dar zborul a fost anulat din cauza vremii. A doua zi, 28 ianuarie 2021, avionul a decolat din Iași, dar pe ruta Iași – Timișoara s-a produs o defecțiune și s-a întors din zbor, la București, unde Claudiu Ganea a petrecut o noapte la Spitalul Floreasca. A ajuns în Belgia în data de 29 ianuarie 2021, dar, în ciuda eforturilor medicilor belgieni de a-i salva viața, pe 15 februarie 2021, bărbatul a murit după un șoc septic. Claudiu Ganea contractase, în România, la Spitalul „Sf. Spiridon”, trei bacterii și o infecție intraspitalicească, deoarece rănile nu i-au fost toaletate în mod corespunzător.

Mihaela Ganea: „Pentru copiii mei sunt nevoită să nu-mi pierd nenorocita asta de speranță”

 Mihaela Ganea si Claudiu Ganea

Procesul a fost tergiversat, mutându-se de la o instanță la alta. Cu toate acestea, Mihaela Ganea nu vrea nici în ruptul capului să renunțe la a-i face dreptate soțului său și celor doi copii, David-Valentin Ganea și Bianca-Gabriela Cojocaru

Familia lui Claudiu Ganea se luptă de aproape 3 ani pentru a se face dreptate, în prezent judecându-se cu Ministerul Sănătăţii, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi, Ministerul Afacerilor Interne şi cu dr. Cristian Drăgan, medic militar în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cărora le cere daune morale în valoare de 1,5 milioane de euro. Deși procesul a fost tergiversat, mutându-se de la o instanță la alta, Mihaela Ganea nu vrea nici în ruptul capului să renunțe la a-i face dreptate soțului său și celor doi copii, David-Valentin Ganea și Bianca-Gabriela Cojocaru.

„Se spune că speranța moare ultima… Este adevărat că după ce s-a plimbat de la Constanța la Iași și retur, la fel cum au făcut și cu soțul meu, acum, dosarul se află la Parchetul Constanța. Speranța este un cuvânt abstract în România. Se fac 3 ani de când ne judecăm, în ianuarie sunt 3 ani de la accident. Câteodată ajung să cred că nu există justiție și că, probabil, oamenii vor ajunge să-și facă singuri dreptate în ritmul ăsta… Pentru copiii mei sunt nevoită să nu-mi pierd nenorocita asta de speranță. La momentul accidentului am spus că mor cu ei de gât. Insist în direcția asta. Oricum fără presiunea media murea aici, în țară, fără nicio șansă. A avut o șansă, doar că mult prea târziu, după 9 zile. Fiecare spital voia să scape de el”, a declarat Mihaela Ganea, soția lui Claudiu Ganea.

Claudiu Ganea a contractat trei bacterii și o infecție intraspitalicească la Spitalul „Sf. Spiridon”

La aproape 3 ani de la decesul lui Claudiu Ganea, ancheta penală nu este finalizată, iar reclamanții solicită daune morale în cadrul procesului civil, în solidar, de la cei patru pârâți, de 1,5 milioane de euro.

„Partea civilă s-a mutat de curând la Iași, iar partea penală este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Sunt mai multe motive pentru care procesul durează atât de mult, dar mai multe detalii nu vă pot oferi”, a declarat Mihaela Lepădatu, avocata familiei Ganea.

Deși Claudiu Ganea a fost internat la 3 spitale din România, Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași și Spitalul Floreasca din București, familia a ales să se judece doar cu Spitalul „Sf. Spiridon”, deoarece raportul medical a arătat că, în această unitate medicală, bărbatul a contractat trei bacterii și o infecție intraspitalicească ce i-au cauzat moartea pe 15 februarie 2021. În acel moment, manager interimar al Spitalului „Sf. Spiridon” era prof. dr. Daniel Timofte.

Acesta este actualul manager al unității medicale. Cu toate că a fost demis pentru incompetență de Ministerul Sănătății, dr. Dan Timofte a avut voie să participe la concurs și să fie reconfirmat manager al celui mai mare spital de urgență din Moldova pentru următorii 3 ani.

Comentarii
  • Cunosc trei „salariate ” de la Spiridon care traiesc intr-o mizerie lucie acasa ! Nu puteti crede ca duc mizeria de acasa la spital ? Nici daca le-ai fierbe in clor nu cred ca ai putea scoate din ele toate bacteriile ! Traiesc exact precum boschetariii !
    Nu le ajunge salariul si pentru sapun pentru ca fumeaza extrem de mult!

  • Din păcate nu e singura și nici ultima tragedie produsa in spitalele din România…. pentru că partidele politice aflate la putere în loc să finanțeze sănătatea și învățământul prefera să cumpere din bani publici presa că sa dea ei bine fara nici o realizare majoră doar cu tăieri de panglici pe la vreun drumuleț de 2km.Stau și mă întreb cum o țară că Arabia Saudită cu o singura resursă…petrolul…fara alte resurse cum ar fi apa,lemn,minereuri…reușesc să se descurce așa de bine și o țară ca Romania cu guvernanți incapabili să aducă prosperitate oamenilor din aceasta țară care se aliază cu bancherii și cu multinaționalele in propagarea sărăciei în României…nu reușesc să facă nimic doar mușamalizează și păcălesc pe omul care muncește că sa fie mai bine.Din păcate de sănătatea este o gaura neagră prin care se scurg foarte multi bani către diverse buzunare și în care activează medici care lucrează și la stat și la privat.

  • Oricat timp si resurse ar investi…din pacate sistemul este protejat perfect.
    Nici un verdict in favoarea vreunui pacient vreodata…in prezent, trecut si viitor foarte indepartat.
    Plecati cat mai puteti…sunteti in viata.

  • Avem o singura solutie, sa-i dam afara din parlament pe cei care si-au batut joc nu numai de aceasta tara , dar si de vietile noastre. Ma refer la PSD si PNL, si alaturi de ei USR, PMP, UDMR si toti cei care mai misuna in jurul lor. Nu stiu ce as vota, dar orice decat aceste mizerii. Hai pa!!

  • Ati vazut vreo măsură luată față de faptele lui Tesloianu si Ovidiu Mitu (cel cu 10 luări de mită). de la spitalul Sf Spiridon ? Dar față de abuzul in serviciu al precedentului manager Birliba, mana in mana cu abuzurile lui Adonis Petris ? Partidele asteaptăsă se ”prescrie”.

  • Știți voi cine sunt...

    Există și o altă față a adevărului, o față care dealtfel dovedește faptul că nicio autoritate a statului nu este interesată de soarta pacienților. De fapt, nosocomialele ce se regăsesc din plin prin spitale pot face obiectul unor cercetări penale privind acel articol ce prevede zădărnicirea combaterii bolilor dar, pentru asta este necesară prezența procurorilor (zonă plină de penibil). Să mă explic: dacă la comanda lui arafat toți procurorii patriei te săltau de pe stradă pentru trei muci și două tuse pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul infecțiilor intraspitalicești procurorii patriei au dat în amnezie. Pentru cei care nu știu cu ce se mănâncă bacteriile nosocomiale… o mică explicație (ca la proști) au omorât mai mulți pacienți decât fiorosul covid. Dar, pe cine să intereseze dacă procedurile medicale sunt respectate de către cei în cauză, fac trimitere expresă la dezinfecția perimetrelor infectate. DSP Iași, CAS Iași cât și procurorii ieșeni cunosc problema și… tegiversare cât cuprinde și batista pe țambal (binențeles că pe gratis) nicio autoritate nu acoperă golănii de natură penală în schimbul a ceva… deci nu putem suspecta săvârșirea de fapte de corupție. Penibil, dar cu exemple… Adrian Covic, Dana Toma, Fresenius Dializă Iași și renumita firmă de transport BGS trebuiau demult timp să fie trimiși în judecată pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combateri bolilor dar, există tot timpul câte unul… Fresenius România CEO Ioana Țoncu doamna în cauză are copil cu A. Rafila, A. Covic bani la greu, de unde? știa și ANI până a apărut minunata procuroare Oana Andreea Nica care ce să vezi… la albit, la fel ca pe mulți corupți ai Iașului. Apropo stimată procuroare am auzit că urmează să te întâlnești cu o plângere penală privind săvârșirea faptelor prevăzute de legea penală, respectiv abuz în serviciu, fals intelectual și favorizarea infractorului dar nu pe biroul dvs. ci cu calitate în această plângere. Dar, să revin la acest comentariu… s-a publicat cazul de la spitalul de copii, vreo arestare ceva? Ferească Cel de Sus, cătușele sunt doar pentru fraieri. Și, despre cazul Covic… peste 27 de pacienții plecați întrun loc cu verdeață cu ajutorul minunatului Clostridium Difficile, și… nu din eroare medicală sau din neștiință ci cu intenție. Șoferul care a început să comenteze despre aceste lucruri a fost determinat să-și dea demisia, dealtfel a și scris în demisie faptul că aceasta a fost dată intrucât împotriva lui sunt exercitate presiuni și șantaj pentru a NU respecta fișa postului… a fost și audiat într-o cauză penală pe acest subiect și??? procurori cred că lucrează, unii spun că sunt încă în negocierii, eu nu pot să cred așa ceva. Deci, nu interesează pe nimeni faptul că mor oameni atât timp cât moartea nu vine în familile celor decidenți.

  • De bacteriile intraspitalicesti si nosocomiale nu scapi decat daca demolezi spitalele. Cu putina igienizare, sters cu dezinfectant sau zugravit nu faci decat sa intinzi microbii dintr-o sectie in alta. Informati-va! Cititi articole in lume, unde spitale intregi au fost daramate si reconstruite. Doar prin demolare se distrug nosocomialele.

  • Știți voi cine sunt...

    Dar cum sunt infectate clădirile noi ai vreo explicație? Sau pereții infectați dintr-un spital sau deplasat în clădirea nouă??? Știu la ce faceți trimitere, dar eu mă refer la clădiri noi infectate prin neglijență criminală.

  • @ ,,Rechin de Bahlui”,grele lupte duceți!
    Sănătate!

  • spitalul trebuie sa aiba cantina pe un etaj ca sa nu iasa nimeni in afara si va fi mult mai curat , dar de bacterii nu o scape fara demolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`