Prima pagină » Titlurile zilei » O femeie s-a sinucis la Țibănești, într-o fântână. Și-a așezat papucii frumos, apoi a sărit cu capul în jos. A murit înecată
O femeie s-a sinucis la Țibănești, într-o fântână. Și-a așezat papucii frumos, apoi a sărit cu capul în jos. A murit înecată

O femeie s-a sinucis la Țibănești, într-o fântână. Și-a așezat papucii frumos, apoi a sărit cu capul în jos. A murit înecată

12 sept. 2024, 02:00, 4 ,
Dragoș SAVIN în Titlurile zilei

O femeie din Țibănești s-a sinucis, sărind într-o fântână. Aceasta, se pare că, avea probleme medicale și ar mai fi încercat să-și pună capăt zilelor. De data aceasta nu a mai putut fi salvată. Polițiștii au deschis o anchetă

Scene dramatice, în comuna ieșeană Țibănești. O femeie de 67 de ani s-a sinucis, sărind cu capul în jos, într-o fântână. Vecinii acesteia spun că ar fi avut probleme medicale și că a mai încercat o dată să-și pună capăt zilelor.

„Ea avea niște probleme, mai lua tratament… Este clar că a vrut să se sinucidă. Și-a așezat frumos papucii, lângă fântână, și a sărit cu capul în jos. Au venit pompierii, dar n-au mai avut ce-i face. S-a înecat acolo”, a spus un vecin de-al femeii.

Localnicii mai spun că aceasta ar fi fost internată, la un moment dat, la psihiatrie.

„În ultima perioadă, ea stătea mai mult în casă. Acum, din ce am înțeles, soțul ei era la animale când ea a sărit. A fost vorba de câteva clipe. Păcat, Dumnezeu să o ierte”, a spus un alt vecin.

Polițiștii au deschis, în acest caz, un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și fac verificări pentru a stabili cum s-a petrecut totul. Totodată, au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului.

O femeie s-a sinucis după ce a sărit în fântână, la Țibănești. Tot mai multe cazuri, la Iași

Chiar dacă sinuciderea e considerată un păcat capital, din punct de vedere religios, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool, anxiolitice și antidepresive, precum și de violența domestică. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și din partea familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale, precum și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri ce sunt la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării.

Persoanele care vor să se sinucidă ar putea fi salvate la timp

În ultima perioadă, tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași. Acestea sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor, folosite în gospodărie, adesea, insecticid sau substanțe de curățat, corozive și caustice, având loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice.

„Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă, precum și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a substanțelor toxice constă în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital”, au precizat medicii ieșeni.

Trebuie precizat că Viorica, femeia care s-a sinucis la Țibănești, avea trei copii. Aceasta va fi înhumată, probabil, la sfârșitul acestei săptămâni. Zilele trecute, un tânăr s-a sinucis în zona Bucium. Din păcate, ieri, o femeie s-a sinucis după ce a sărit în fântână, la Țibănești, și nimeni nu a mai putut-o salva.

Comentarii
  • Doar Dumnezeu iti da zile si l-e poate lua, nimeni altcineva nu poate face altfel.

  • Inseamna ca Dumnezeu iti da si depresia care te face sa te sinucizi

  • din cauza nivelului de trai

    romanii ,aleg sa-si puna capat zilelor din cauza saraciei
    autoritatile,isi bat joc de ei si ai declara bolnavi psihici ori betivi numai sa nu zica lumea ca au ales sa se sinucida din cauza lor …..
    sclavii labagii care sunt in aceeasi situatie de saracie,isi bat joc de ei [in loc sa se roage pt ei] .

    Dumnezeu sa-i odihneasca.
    Karma, se intoarce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *