Prima pagină » Local » O femeie s-a ales cu arsuri la mâini după ce a încercat să stingă un incendiu – FOTO

O femeie s-a ales cu arsuri la mâini după ce a încercat să stingă un incendiu – FOTO

22 sept. 2020, 17:41,
Cristian Zavastin, în Local

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Grigore Sturdza” a județului Iași a fost informat în jurul orei 14:30, prin ”apelul unic de urgență 112” despre producerea unui incendiu de furaje și vegetație uscată în localitatea Todirel, comuna Bârnova, județul Iași.

În urma apelului au fost alertate forțele de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași și cele ale SVSU Bârnova.

Pentru stingerea incendiului au fost dispuse deplasarea a 11 pompierii militari cu trei autospeciale de stingere.

La sosirea forțelor profesioniste la locul intervenției, incendiul se manifesta pe aproximativ 1 hectar de vegetație uscată și 300 metri pătrați în grădina unei proprietăți. În urma incendiului au ars 1 hectar de vegetație uscată, 300 metri pătrați de vegetație uscată din grădina unei persoane, 100 metri pătrați de viță de vie și au fost degradate 100 de metri liniari de gard.

O femeie s-a ales cu arsuri la mâini după ce a încercat să stingă un incendiu

Ca urmare a incendiului a fost identificată o victimă, de sex feminin, 58 ani, cu arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivelul feței, i s-a acordat primul ajutor medical la locul intervenției, ulterior a fost transportată la spital de către un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Iași.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Incendiu de vegetație uscată la Lețcani. Traficul în zonă a fost afectat de fumul dens

Altfel, sâmbătă, s-au înregistrat probleme în trafic pe raza localității Lețcani, pe drumul european E 583, din cauza unui incendiu de vegetație uscată, fumul dens a învăluit la un moment dat șoseaua. Șoferii au circulat cu dificultate, vizibilitatea fiind foarte redusă, în unele locuri chiar zero.

Pompierii ieșeni au intervenit cu două autospeciale și au lichidat incendiul. Cei 11 pompieri au avut ceva de furcă cu flăcările care s-au întins pe o suprafață de aproape 6000 de metri pătrați. De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj de prim ajutor. În momentul de față se poate circula fără probleme în zona respectivă.

Alertă de incendii în municipiul Iași. Intervenții la limită ale pompierilor de la ISU, în ultimele zile

Mai multe incendii în municipiul Iași au pus pe jar pompierii din cadrul ISU, în ultimele zile. Angajații Inspectoratului au fost solicitați să intervină în mai multe zone din municipiu pentru a lichida unele incendii. În plus, pompierii ieșeni au intervenit și în alte situații în localitățile din județ în ultima perioadă.

O serie de incendii în municipiul Iași din ultima perioadă au pus pe jar pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Angajații Inspectoratului au fost solicitați să intervină în mai multe zone din municipiu pentru a lichida unele incendii, dar și în alte cazuri. De asemenea, pompierii ieșeni au intervenit și în alte situații în localitățile din județ în ultima perioadă.

„Un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. De asemenea, alte două echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au arătat cei de la ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *